آخرین مطالب

محققان پاسخ می‌دهند:

چرا برخی غذاها را دوست داریم و از برخی متنفریم؟ اجتماعی - سلامت

چرا برخی غذاها را دوست داریم و از برخی متنفریم؟

  بزرگنمایی:
تابحال برایتان پیش آمده که غذایی را دوست نداشته باشید و بگویند با امتحان کردن عاشق آن می‌شوید؟ یک مطالعه جدید نشان می‌دهد بیش از ۴۰۰ نوع ژن نقش مهمی در سلیقه غذایی ما بازی می‌کنند و باعث می‌شوند برخی غذاها را دوست داشته باشیم و از برخی دیگر متنفر باشیم.

محققان پاسخ می‌دهند: چرا برخی غذاها را دوست داریم و از برخی متنفریم؟
   
 تابحال برایتان پیش آمده که غذایی را دوست نداشته باشید و بگویند با امتحان کردن عاشق آن می‌شوید؟ یک مطالعه جدید نشان می‌دهد بیش از 400 نوع ژن نقش مهمی در سلیقه غذایی ما بازی می‌کنند و باعث می‌شوند برخی غذاها را دوست داشته باشیم و از برخی دیگر متنفر باشیم.
محققان در یک مطالعه گسترده ژنومی، با بررسی ترجیحات طعم بیش از صد و پنجاه هزار نفر در 139 نوع غذا، موفق به شناسایی بیش از 400 نوع ژن شدند که در درک ما از طعم غذا تاثیر دارند. این ژن‌ها نقش‌های متفاوتی در مغز ایفا می‌کنند و در همین راستا، فرآیندهای بیولوژیکی پیچیده‌ای در بدن رخ می‌دهد که تفاوت در گیرنده‌های چشایی افراد را تعیین می‌کند.
این مطالعه یافته‌های ژنتیکی جدید خود را سه دستی غذایی متمایز دسته‌بندی کرد: بسیار خوش‌ طعم (غذاهای پرکالری مانند گوشت، کیک، لبنیات و کربوهیدرات‌ها)، غذاهای کم کالری (میوه و سبزیجات) و اکتسابی (طعم‌های تند یا قوی مانند قهوه، زیتون، پنیر)
جالب اینجاست که محققان همبستگی متمایزی میان پارامترهای سلامتی و ترجیحات غذایی پیدا کردند. به عبارت دیگر، پیوند ژنتیکی میان چاقی، بیماری‌های قلبی-رعروقی و غذاهای بسیار خوش طعم و پرکالری وجود داشت.
 ترجیحات غذایی پیچیده است و توسط عوامل مختلفی شکل می‌گیرد، از جمله فرهنگ و محیطی که فرد در آن پرورش می‌یابد. اما محققان کشف کردند که ژنتیک افراد نیز می‌تواند عاملی تاثیرگذار در تعیین غذاهای مورد علاقه باشد.
در مطالعات پیشین، دانشمندان بر نقش انواع خاصی از ژن‌ها متمرکز بودند و دریافتند حدود 10 درصد از افراد دارای یک نوع ژن هستند که توانایی آن‌ها را برای احساس بوی تند و تقریبا صابونی در گیاه گیشنیز افزایش می‌دهد. سایر اکتشافات که آن‌ها نیز به صورت خاص به مطالعه ارتباط میان ترجیحات غذایی و ژنتیک می‌پرداختند، نشان دادند چرا برخی از مردم بوی ماهی گندیده را می‌پسندند.
به‌طور کلی، این مطالعات اغلب کوچک بود و گروه خاصی از ژن‌ها را در نظر می‌گرفت. اما در این مطالعه جدید که در «Nature Communications» منتشر شده است، گسترده‌ترین ارتباط میان ژنتیک و ذائقه بررسی شده است.
در این مرحله، یافته‌های مذکور نسبتا آکادمیک هستند و بینش‌های جدیدی را در مورد عواملی که منجر به انتخا‌ب‌های غذایی ما می‌شوند، ارائه می‌دهند. محققان در مراحل بعدی تحقیقات خود قصد دارند بررسی کنند آیا با ویرایش ژن می‌توان کاری کرد تا افراد از خوردن سبزیجات سالم به اندازه خوردن گوشت لذت ببرند؟


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پاکستان: هیچ نظامی یا غیرنظامی ایرانی هدف قرار نگرفتند

رئیس‌جمهور در دیدار اقشار و منتخبین شهرستان فیروزکوه: دولت به دنبال اولویت‌بندی کمبودها و مشکلات و سپس حل آن‌هاست

پیام مهدی طارمی برای مردم فلسطین

امیرعبداللهیان: هیچ تعارفی با طرف‌های تروریستی در پاکستان و عراق نداریم

اقدام دولت برای حمایت از مستمری‌بگیران

بهره‌مندی هنرستانیها از یک ماه کسری خدمت «سربازی»

یارانه یک میلیونی برای کودکان دارای اختلال رشد 5 دهک اول/ارزیابی 3 ماهه وضعیت رشد کودکان

وزیر دفاع : روسیه باید موضوع تمامیت ارضی ایران را رعایت کند

پالایشگاه‌های چینی برای خرید نفت ارزان راه افتادند

بازار سرمایه و کنترل تورم و نقدینگی و رشد تولید به قلم دکتر جواد درواری

تدوین تله فیلم *خط قرمز*به تهیه کنندگی عباس جاهد در استان اردبیل به پایان رسید

توافق نهایی با هند برای توسعه بندر چابهار

گزارش شرکت مالک نفت‌کش توقیف‌شده آمریکایی از وضع سلامتی گروه کارکنان آن در ایران

در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه هند امیرعبداللهیان اعلام کرد: هشدار ایران به آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی

از سرگیری مرمت پل‌بند تاریخی لشکر شوشتر

امیرعبداللهیان: محاسبه رژیم اسراییل در مورد حماس غلط بود/ به نیروهای مقاومت دستور نمی‌دهیم

مرگ دانشمند ایرانی در یک حادثه

ثبت بالاترین مقدار تولید نفت ایران پس از تحریم‌ها

حذف یارانه تعدادی از یارانه بگیران در دی ماه/ ماجرا چیست؟

تراکتور به دور از حواشی به سمت موفقیت

مصرف سرانه نان در کشور سالی 170 کیلوگرم؛ نان ناسالم چه بلایی سر بدن می‌آورد؟

ویتامین‌ها از طریق مکمل‌ها تأمین نمی‌شوند

ابطال شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان از سوی دیوان عدالت اداری

ارتش آمریکا: 16 نقطه یمن را هدف قرار دادیم

آیا شما یک آدم سمّی هستید

واکاوی یک تراژدی / نابغه ای در لجنزار

آغاز جلسه دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه

ارتش یک نفتکش آمریکایی را در دریای عمان توقیف کرد

همدان پایتخت گردشگری آسیا شد

مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز خبر داد تخصیص اسکناس کشور مبدأ به مسافران تا عید نوروز

طرح آمریکا برای منطقه «بعد از جنگ غزه» با همکاری عربستان

فرصت 2 ماهه بانک مرکزی برای کاهش رشد پایه پولی و نقدینگی

اولین نشست کمیته فلسطین APA رئیس پارلمان کشورهای عربی: ساکنان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی شریک جرم هستند

استارت پروژه «نبیل باهویی ٢» با حضور برانکو

وزیر کشور: انفجار تروریستی در کرمان خارج از رینگ حفاظتی مراسم بود

ادغام تعرفه رای دو انتخابات 1402

211 شیء تاریخی ایران در چین

طرح جامع مدیریت دریاچه نمک به تصویب رسید مخبر: دولت با جدیت به دنبال حل مشکلات حمل و نقل عمومی است

رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم قم: دشمن سیاست «بیرون کشاندن مردم ایران از صحنه» را پیگیری می‌کند

تعلیق از خدمت 4 کارمند شهرداری دزفول

آخرین وضعیت ثبت‌نام در کاروان‌های حج

استفاده از معلم آقا در دبیرستان‌های دخترانه؛ نیازمند مجوز/ تعیین تکلیف مدیران زن مدارس پسرانه

ماجرای ارسال پیامک برای متقاضیان شیرخشک

دبیر هیات بادبانی استان هرمزگان: گسترش گردشگری ورزش‌های دریایی در هرمزگان یک ضرورت است

آغاز دور جدید گرانفروشی بلیت هواپیما؛ بلیت هواپیما به نرخ مصوب نیست

قوه قضاییه: حکم بخش دوم پرونده هواپیمای اوکراینی صادر شد/ متهم ردیف اول بازداشت است

کشف شیشه و هیروئین از یک خودروی سواری در هندیجان

بارورسازی ابر‌ها برای کشوری وسیع همچون ایران اجرایی و عملی نیست

کنعانی: مسئله دریای سرخ معلول است؛ علت نیست/ تدوین سند همکاری با روسیه در گام‌های نهایی است

اختلاف نظر درباره بدهی 100 میلیارد دلاری