آخرین مطالب

نوآوری محققان کشور برای افزایش زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک در محصولات فراسودمند علمی وفناوری

نوآوری محققان کشور برای افزایش زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک در محصولات فراسودمند

  بزرگنمایی:


نوآوری محققان کشور برای افزایش زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک در محصولات فراسودمند

با توجه به اینکه مقدار زیادی از باکتری‌های پروبیوتیک در محصولات فراسودمند به دلیل شرایط نگهداری، تا زمان رسیدن به مصرف کننده از بین می‌روند، محققان کشور روشی را ابداع کردند که از طریق آن زمان نگهداری این باکتری را در محصول دوغ افزایش دادند.

حسین حسن‌نژاد، محقق حوزه علوم و مهندسی صنایع غذایی و مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان پروژه خود را "افزایش زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک توسط میدان مغناطیسی" عنوان کرد که با همکاری اساتیدی چون پروفسور دکتر عزیز همایونی راد، استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز و پژوهشگر حوزه غذاهای فراسودمند پروبیوتیک، پری بیوتیک، سین بیوتیک و پست بیوتیک و دکتر پونه امینی گرام اجرایی شده است.

وی پروبیوتیک را میکروارگانیسم‌های (باکتری و مخمر) زنده و فعالی دانست که با حضور در بخش‌های مختلف بدن و عمدتا روده، با تعداد مناسب می‌تواند دربردارنده خواص سلامتی بخش برای میزبان باشد و اظهار کرد: ما در این اختراع با استفاده از میدان مغناطیسی بهینه که در انتهای ظروف حاوی دوغ، تامین کرده بودیم، سبب ارتقای زنده‌مانی و افزایش تکثیر باکتری‌های پروبیوتیک شدیم.

این مخترع در زمینه میزان زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک، توضیح داد: باکتری‌ها یک نوع موجود زنده هستند که با توجه به شرایط متنوع محیطی از جمله دما، نحوه نگهداری و فشارهای مکانیکی و غیره که به این موجود زنده در غشای دیوارهای آن وارد می‌شود، باعث متلاشی شدن آنها می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: عمده‌ترین چالش حاضر در زمینه پروبیوتیک‌ها جهت غنی‌سازی مواد غذایی، کاهش شدید تعداد نهایی پروبیوتیک‌ها نسبت به تعداد اولیه ورودی آنها و همچنین زنده مانی آنها در طول زمان تولید تا مصرف از جمله حین عبور از سیستم گوارشی حائز اهمیت بوده و معضل و چالش بزرگی را بوجود آورده است. در این راستا ما در این پروژه با به کارگیری روشِ در معرض قرار دادن نمونه‌های دوغ پروبیوتیک توسط میدان مغناطیسی معین تعبیه شده در انتهای ظروف بسته بندی، این معضل برطرف کردیم.

حسن نژاد با تاکید بر اینکه این روش سبب افزایش قابل توجه جمعیت باکتری‌های پروبیوتیک و همچنین قابلیت زنده مانی آنها تا لحظه مصرف می‌شود، ادامه داد: از این طریق می‌توان با ارائه محصولی سالم، علاوه بر تامین تغذیه سالم خانوار، سلامتی را برای جامعه به ارمغان آورد.

مجری طرح خاطر نشان کرد: همچنین می‌توان از این روش در سایر صنایع غذایی نظیر کارخانجات تولید نوشیدنی، آبمیوه، لبنیات جهت بهبود وضعیت زنده مانی و افزایش تعداد آنها در محصولات پروبیوتیکی استفاده کرد.

حسن نژاد با بیان اینکه تمرکز این پروژه بر روی دوغ بوده است، ادامه داد: ما با اعمال میدان مغناطیسی به این مایع، موفق به افزایش مدت زمان ماندگاری محصول (دوغ) شدیم.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس سیستم استاندارد ملی 11324، باید تا پایان انقضای دوغ پروبیوتیک به میزان cfu/gr 510 (صد هزار باکتری در هر گرم) باکتری پروبیوتیک داشته باشیم و یک محصول سالم حقیقی به دست مصرف کنندگان برسد، ولی به تدریج بنابر دلایل تخصصی متنوع از جمله نحوه نگهداری از این نوع مایعات پروبیوتیک، این میزان باکتری کاهش می‌یابد و یا موجب مرگ باکتری‌های پروبیوتیک می‌شود.

این محقق اضافه کرد: به کارگیری روش در معرض قرار گرفتن نمونه‌ها با شدت‌های میدان مغناطیسی معین و بهینه، سبب بروز تغییراتی در سیکل زندگی و یا فازهای رشد باکتری‌ها می‌شود و این اختراع که مرتبط با حوزه صنایع غذایی است، علی‌رغم حضور عوامل مؤثر از بین برنده باکتری‌ها، در این روش با بهبود وضعیت زنده مانی و افزایش تعداد باکتری‌های پروبیوتیک در سامانه می‌تواند تمایز و کیفیت بالایی در محصول نهایی ایجاد کند و محصولی سالم را به جامعه ارائه دهد.

به گفته مجری طرح، در این پروژه به میدان مغناطیسی بهینه‌ای برای افزایش زنده مانی باکتری‌ها دست یافتند که نه تنها مرگ این باکتری‌ها متوقف می‌شود، بلکه موجب تکثیر آنها شد. کشت‌های میکروبی انجام شده به خوبی گویای این روند در دوره تولید، نگهداری و مصرف بودند.

وی در پاسخ به این سوال که این میدان مغناطیسی در حین تولید محصولات لبنی به محصول اعمال می‌شود یا بعد از آن، گفت: در تولید دوغ ابتدا شیر، مورد فرآوری و تبدیل به دوغ می‌شود و زمانی که دوغ پروبیوتیک تولید شد، میدان مغناطیسی بهینه‌ای که ما کشف کردیم، در انتهای بسته‌بندی دوغ قرار می‌گیرد.

حسن نژاد تاکید کرد: همچنین برای بسته‌بندی‌های دوغ پروبیوتیک، می‌توان از ظروف کنونی صنعت که قابلیت مصرف مجدد آن پس از تنظیف فراهم می‌شود، جهت قراردهی میدان مغناطیسی بهینه در انتهای آن استفاده کرد.

وی تاکید کرد: با این روش علاوه بر افزایش زنده‌مانی باکتری و تکثیر باکتری‌ها در دوره تولید، نگهداری تا مصرف، میزان ماندگاری دوغ نیز افزایش یافته، ضمن آنکه طعم آن با ذائقه ایرانی بسیار مناسب‌تر است و می‌توان با کاهش pH ، از نظر طعم محصولی ترش مزاج با احساس دهانی خوبی برای مصرف کننده ارائه داد.

این محقق در این باره توضیح داد: این روش با ایجاد تمایز و کیفیت بالا در محصول نهایی از جمله ارزش و خواص تغذیه‌ای، می‌تواند سبب افزایش سرانه مصرف و تولید داخلی و حتی صادرات به سایر کشورها شود و ارزش افزوده خوبی را عاید تولیدکنندگان داخلی کشورمان کند.

به گزارش ایسنا، این اختراع در اولین مسابقات جهانی اختراعات و نوآوری سوئیس از بین 650 اختراع از 35 کشور جهان، مدال برنز جهانی را از آن خود کرد. در این رویداد دستاوردهایی از کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا، مراکش، ایران، قطر، بحرین، انگلستان، لبنان، لهستان، چین و غیره عرضه شده بود.

نوآوری محققان کشور برای افزایش زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک در محصولات فراسودمند

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پاکستان: هیچ نظامی یا غیرنظامی ایرانی هدف قرار نگرفتند

رئیس‌جمهور در دیدار اقشار و منتخبین شهرستان فیروزکوه: دولت به دنبال اولویت‌بندی کمبودها و مشکلات و سپس حل آن‌هاست

پیام مهدی طارمی برای مردم فلسطین

امیرعبداللهیان: هیچ تعارفی با طرف‌های تروریستی در پاکستان و عراق نداریم

اقدام دولت برای حمایت از مستمری‌بگیران

بهره‌مندی هنرستانیها از یک ماه کسری خدمت «سربازی»

یارانه یک میلیونی برای کودکان دارای اختلال رشد 5 دهک اول/ارزیابی 3 ماهه وضعیت رشد کودکان

وزیر دفاع : روسیه باید موضوع تمامیت ارضی ایران را رعایت کند

پالایشگاه‌های چینی برای خرید نفت ارزان راه افتادند

بازار سرمایه و کنترل تورم و نقدینگی و رشد تولید به قلم دکتر جواد درواری

تدوین تله فیلم *خط قرمز*به تهیه کنندگی عباس جاهد در استان اردبیل به پایان رسید

توافق نهایی با هند برای توسعه بندر چابهار

گزارش شرکت مالک نفت‌کش توقیف‌شده آمریکایی از وضع سلامتی گروه کارکنان آن در ایران

در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه هند امیرعبداللهیان اعلام کرد: هشدار ایران به آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی

از سرگیری مرمت پل‌بند تاریخی لشکر شوشتر

امیرعبداللهیان: محاسبه رژیم اسراییل در مورد حماس غلط بود/ به نیروهای مقاومت دستور نمی‌دهیم

مرگ دانشمند ایرانی در یک حادثه

ثبت بالاترین مقدار تولید نفت ایران پس از تحریم‌ها

حذف یارانه تعدادی از یارانه بگیران در دی ماه/ ماجرا چیست؟

تراکتور به دور از حواشی به سمت موفقیت

مصرف سرانه نان در کشور سالی 170 کیلوگرم؛ نان ناسالم چه بلایی سر بدن می‌آورد؟

ویتامین‌ها از طریق مکمل‌ها تأمین نمی‌شوند

ابطال شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان از سوی دیوان عدالت اداری

ارتش آمریکا: 16 نقطه یمن را هدف قرار دادیم

آیا شما یک آدم سمّی هستید

واکاوی یک تراژدی / نابغه ای در لجنزار

آغاز جلسه دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه

ارتش یک نفتکش آمریکایی را در دریای عمان توقیف کرد

همدان پایتخت گردشگری آسیا شد

مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز خبر داد تخصیص اسکناس کشور مبدأ به مسافران تا عید نوروز

طرح آمریکا برای منطقه «بعد از جنگ غزه» با همکاری عربستان

فرصت 2 ماهه بانک مرکزی برای کاهش رشد پایه پولی و نقدینگی

اولین نشست کمیته فلسطین APA رئیس پارلمان کشورهای عربی: ساکنان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی شریک جرم هستند

استارت پروژه «نبیل باهویی ٢» با حضور برانکو

وزیر کشور: انفجار تروریستی در کرمان خارج از رینگ حفاظتی مراسم بود

ادغام تعرفه رای دو انتخابات 1402

211 شیء تاریخی ایران در چین

طرح جامع مدیریت دریاچه نمک به تصویب رسید مخبر: دولت با جدیت به دنبال حل مشکلات حمل و نقل عمومی است

رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم قم: دشمن سیاست «بیرون کشاندن مردم ایران از صحنه» را پیگیری می‌کند

تعلیق از خدمت 4 کارمند شهرداری دزفول

آخرین وضعیت ثبت‌نام در کاروان‌های حج

استفاده از معلم آقا در دبیرستان‌های دخترانه؛ نیازمند مجوز/ تعیین تکلیف مدیران زن مدارس پسرانه

ماجرای ارسال پیامک برای متقاضیان شیرخشک

دبیر هیات بادبانی استان هرمزگان: گسترش گردشگری ورزش‌های دریایی در هرمزگان یک ضرورت است

آغاز دور جدید گرانفروشی بلیت هواپیما؛ بلیت هواپیما به نرخ مصوب نیست

قوه قضاییه: حکم بخش دوم پرونده هواپیمای اوکراینی صادر شد/ متهم ردیف اول بازداشت است

کشف شیشه و هیروئین از یک خودروی سواری در هندیجان

بارورسازی ابر‌ها برای کشوری وسیع همچون ایران اجرایی و عملی نیست

کنعانی: مسئله دریای سرخ معلول است؛ علت نیست/ تدوین سند همکاری با روسیه در گام‌های نهایی است

اختلاف نظر درباره بدهی 100 میلیارد دلاری