آخرین مطالب

کارزار درخواست تعطیلی بازار پرندگان وحشی فریدونکنار

ابعاد تازه کشتار پرندگان مهاجر در شمال: گردش مالی بازار سیاه 300 میلیارد تومان است فرهنگی - اقتصادی - اجتماعی - مقالات فرهنگی - جاذبه گردشگری دنیا - محیط زیست

ابعاد تازه کشتار پرندگان مهاجر در شمال: گردش مالی بازار سیاه 300 میلیارد تومان است

  بزرگنمایی:
بازار فریدونکنار ملغمه سیاهی از خرید و فروش پرندگان مهاجری است که به امید گذراندن روزهای سرد زمستان به تالاب های ایران به ویژه فریدونکنار پناه می آورند...


ابعاد تازه کشتار پرندگان مهاجر در شمال: گردش مالی بازار سیاه 300 میلیارد تومان است
   
 کارزار درخواست تعطیلی بازار پرندگان وحشی فریدونکنار راه افتاده و تاکنون 12 هزار و 700 امضا جمع شده است و اگر به 30 هزار امضا برسد دبیرخانه ای برای پیگیری موضوع تشکیل خواهد شد.

بازار فریدونکنار ملغمه سیاهی از خرید و فروش پرندگان مهاجری است که به امید گذراندن روزهای سرد زمستان به تالاب های ایران به ویژه فریدونکنار پناه می آورند غافل از اینکه بخش زیادی از آنها آخرین پروازشان است چون هزاران متر تور هوایی و انواع دام ها در تالاب های فریدونکنار، سرخرود و ازباران انتظار آنها را می کشد تا آنها را در خود فرو ببرد، تا آخرین پروازشان باشد،  تا بعد از آن سر از تخت های خونین بازار پرندگان فریدونکنار درآورند.

آمار دقیقی از تعداد پرندگانی که برای زمستان گذرانی وارد تالاب های ایران می شوند در دست نیست اما تخمین زده می شود که چهار میلیون پرنده در ایران زمستان گذرانی می کنند که به نظر می رسد یک سوم تا نصف آنها فقط در تالاب فریدونکنار در استان مازندران فرود می آیند و بقیه در سراسر کشور پخش می شوند که بخش زیادی از آنها به روش های مختلف قتل عام می شوند.

گونه های مختلفی از انواع پرندگان کنار آبزی، ‌ آبچلیک ها، پاچلک ها، سلیم ها، انواع حواصیل ها، باکلان ها، انواع مرغابی، غازها، قوها،  پرندگان شکارگر آنها مانند انواع شاهین ها، عقاب ها، جغدها و قوش ها به این منطقه مهاجرت می کنند اما خانه ابدی بخش زیادی از آنها تخت های بازار فروش پرندگان وحشی فریدونکنار می شود.

سالهاست که دوستداران محیط زیست و حیات وحش مخالفت خود را با فعالیت بازار فروش پرندگان وحشی فریدونکنار اعلام کردند اما راه به جایی نبردند، چون این بازار گویی هر سال نسبت به سال قبل داغ تر برپا می شود و همین مساله موجب می شود تا پرندگان شکار شده استان های دیگر مانند گیلان هم به این بازار سرازیر شوند. در واقع قیمت نجومی پرندگان در این بازار خود کافی است تا هر فردی برای شکار آنها وسوسه شود.

مثلا یک غاز وحشی 350 هزار تومان، یک مرغابی بین 200 تا 250 و یک مرغابی کوچک به نام خوتکا با 200 گرم وزن 70 هزار تومان خرید و فروش می‌شود؛ در حالی پرندگان با این قیمت ها خرید و فروش می شوند که عاملان برپایی این بازار به نام بازار فقرا این سیاهچاله را سرپا نگه داشته اند، قطعا با این قیمت های بسیار بالا مشتریان این بازار فقط افراد متمول هستند چون هیچ فرد فقیری برای 200 گرم گوشت آنهم نه گوشت خالص، 70 هزار تومان پول نمی دهد.

گذشته از اینکه قیمت پرندگان در این بازار بسیار بالا است در کنار آن قیمت خرید و یا اجاره دامگاه ها نیز بسیار زیاد است، در این منطقه پنج دامگاه مشخص وجود دارد شامل دامگاه فریدونکنار، ازباران و سه دامگاه سرخرود مرکزی، شرقی و غربی که بزرگترین آنها دامگاه ازباران است، در این پنج دامگاه 250 امتیاز دامگاه وجود دارد که این امتیازها معمولا به دو نفر داده می شود که یا مالک هستند و یا اجاره می کنند که اگر بخواهند اجاره کنند بین 20 تا 30 میلیون تومان (قیمت قدیم) اجاره دامگاه است برای نیمه دوم سال که الان قطعا سه تا چهار برابر شده چون قیمت پرنده ها هم خیلی بالا رفته است، حال این قیمت ها چگونه می تواند مربوط به فقرا باشد؟

مدتی است که تعدادی از دوستداران حیات وحش کارزار درخواست تعطیلی بازار پرندگان وحشی فریدونکنار را راه انداخته اند که عبدالرضا باقری کنشگر محیط زیست و یکی از اعضای این کارزار به خبرنگار محیط زیست ایرنا گفت: تاکنون 12 هزار و 700 امضا برای این کارزار گرفته شده که تلاش می کنیم آنرا به 30 هزار امضا برسانیم، اگر امضاها به 30 هزار تا برسد یک دبیرخانه تشکیل می شود که موضوع را پیگیری می کند که امیدوارم هر چه زودتر امضاها به این میزان برسد.

وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع، از طریق این کارزار نامه ای برای رییس قوه قضاییه و همچنین کمیسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم که امیدواریم نتیجه بخش باشد. 

باقری گفت: چند سال قبل بازار پرندگان وحشی فریدونکنار تعطیل شده بود اما دوباره فعال شد،  حتی داخل شهر تابلوهای تبلیغاتی فعالیت این بازار را هم نصب کرده اند، این در حالی است که پرندگانی که شکار می شوند و بر روی تخت های این بازار قرار می گیرند در فهرست iucn (اتحادیه جهانی حفاظت) به عنوان گونه های در معرض تهدید هستند بنابراین علاوه بر تهدید این گونه ها، یک قانون بین المللی نیز نقض می شود، همچنین بازار پرندگان وحشی در وسط شهر فعال است و حتی برای آن تبلیغ هم می کنند.

وی تصریح کرد: در این بازار علاوه بر پرندگان شکار شده در فریدونکنار، پرندگان شکار شده از استان گیلان هم آورده و فروخته می شود، البته کاملا مشخص است که پرندگان از کجا آمده اند، مثلا پرندگان در گیلان با تورهای هوایی صید می شوند و بعد بالهایشان را می شکنند تا نتوانند پرواز کنند اما در مازندران بال پرندگان شکار شده را گره می زنند،  بنابراین پرندگانی که بال هایشان شکسته است یعنی در گیلان و آنهایی که گره خورده اند در مازندران صید شده اند.

وی اظهار داشت: گردش مالی این بازار بسیار زیاد است، سال گذشته این گردش مالی حدود 300 میلیارد تومان بود، زمانی که قیمت دو تا چنگر 350 هزار تومان باشد قطعا خیلی ها نمی توانند از شکار این پرنده چشم پوشی کنند.

باقری تاکید کرد: فرهنگ سازی در زمینه مصرف نکردن گوشت این پرندگان می تواند نقش مهمی در کاهش شکار آنها داشته باشد، به عنوان مثال در بازار پرندگان یک غاز به قیمت 700 هزار تومان فروخته می شود و یک غاز دیگر از همان نوع 200 هزار تومان قیمت گذاشته می شود که علت تفاوت این دو غاز در وحشی و پرورشی بودن آنها است، چون این گونه جا انداخته اند که گوشت پرنده وحشی خوشمزه تر است پس گران تر فروخته می شود که این به تبلیغ یک فرهنگ بد بر می گردد که متاسفانه پا گرفته است.

وی ادامه داد:  امسال حدود 800 قو در یک مرحله وارد فریدونکنار شدند که بعد از دو روز به 200 قو رسیدند که 30 تا از آنها فقط از داخل یک منزل خارج شد، یا اینکه یک قوی گُنگ بین 25 تا 30 میلیون تومان خرید و فروش می شود، چندی پیش در سرخرود حدود 450 تا 500 قوی گنگ شمردم که چند روز بعد حتی یک قو داخل این تالاب نبود همه را گرفته بودند.

این کنشگر محیط زیست اظهار داشت: چند سال پیش تصمیم گرفتیم تا با همکاری دامگاه داران دام ها را جمع کنیم که آن زمان بحث معیشت مردم پیش آمد و مساله عقیم ماند اما با قیمت هایی که برای پرندگان مهاجر اعلام می شود می دانیم که مساله معیشت نیست بنابراین تصمیم گرفتیم که بازار را محدود کنیم، چون وقتی که خریدار کم شود قاعدتا صید و خرید و فروش هم کم خواهد شد چون دیگر مقرون به صرفه نخواهد بود.

وی تاکید کرد: بهتر است روی خریدار کار شود چون زمانی که تقاضا نباشد عرضه هم کم می شود، متاسفانه رستوران های زیادی خواهان پرندگان مهاجر هستند چون مشتریان خاص خود را دارند اما اگر بر روی آنها فرهنگ سازی شود قطعا در بلند مدت شاهد کاهش تقاضا و به دنبال آن کاهش شکار پرندگان مهاجر خواهیم بود.

باقری گفت: یک مساله دیگری هم که در میان حامیان پرندگان وجود دارد این است که برخی از آنها نذر می کنند و بعد از آن پرندگان را می خرند و  رها می کنند در حالی که این کار خودش یک بازار درست می کند، چون عده ای وسوسه می شوند پرندگان را زنده گیری می کنند و این به افراد می فروشند این افراد هم پرندگان را چند کیلومتر آنطرف تر رها می کنند غافل از اینکه آنها پرواز کرده و دوباره بر می گردند و مجدد این پروسه تکرار می شود، این کار نیاز به فرهنگ سازی دارد تا پولی که بابت این کار خرج می کنند را برای فرهنگ سازی هزینه کنند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پاکستان: هیچ نظامی یا غیرنظامی ایرانی هدف قرار نگرفتند

رئیس‌جمهور در دیدار اقشار و منتخبین شهرستان فیروزکوه: دولت به دنبال اولویت‌بندی کمبودها و مشکلات و سپس حل آن‌هاست

پیام مهدی طارمی برای مردم فلسطین

امیرعبداللهیان: هیچ تعارفی با طرف‌های تروریستی در پاکستان و عراق نداریم

اقدام دولت برای حمایت از مستمری‌بگیران

بهره‌مندی هنرستانیها از یک ماه کسری خدمت «سربازی»

یارانه یک میلیونی برای کودکان دارای اختلال رشد 5 دهک اول/ارزیابی 3 ماهه وضعیت رشد کودکان

وزیر دفاع : روسیه باید موضوع تمامیت ارضی ایران را رعایت کند

پالایشگاه‌های چینی برای خرید نفت ارزان راه افتادند

بازار سرمایه و کنترل تورم و نقدینگی و رشد تولید به قلم دکتر جواد درواری

تدوین تله فیلم *خط قرمز*به تهیه کنندگی عباس جاهد در استان اردبیل به پایان رسید

توافق نهایی با هند برای توسعه بندر چابهار

گزارش شرکت مالک نفت‌کش توقیف‌شده آمریکایی از وضع سلامتی گروه کارکنان آن در ایران

در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه هند امیرعبداللهیان اعلام کرد: هشدار ایران به آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی

از سرگیری مرمت پل‌بند تاریخی لشکر شوشتر

امیرعبداللهیان: محاسبه رژیم اسراییل در مورد حماس غلط بود/ به نیروهای مقاومت دستور نمی‌دهیم

مرگ دانشمند ایرانی در یک حادثه

ثبت بالاترین مقدار تولید نفت ایران پس از تحریم‌ها

حذف یارانه تعدادی از یارانه بگیران در دی ماه/ ماجرا چیست؟

تراکتور به دور از حواشی به سمت موفقیت

مصرف سرانه نان در کشور سالی 170 کیلوگرم؛ نان ناسالم چه بلایی سر بدن می‌آورد؟

ویتامین‌ها از طریق مکمل‌ها تأمین نمی‌شوند

ابطال شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان از سوی دیوان عدالت اداری

ارتش آمریکا: 16 نقطه یمن را هدف قرار دادیم

آیا شما یک آدم سمّی هستید

واکاوی یک تراژدی / نابغه ای در لجنزار

آغاز جلسه دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه

ارتش یک نفتکش آمریکایی را در دریای عمان توقیف کرد

همدان پایتخت گردشگری آسیا شد

مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز خبر داد تخصیص اسکناس کشور مبدأ به مسافران تا عید نوروز

طرح آمریکا برای منطقه «بعد از جنگ غزه» با همکاری عربستان

فرصت 2 ماهه بانک مرکزی برای کاهش رشد پایه پولی و نقدینگی

اولین نشست کمیته فلسطین APA رئیس پارلمان کشورهای عربی: ساکنان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی شریک جرم هستند

استارت پروژه «نبیل باهویی ٢» با حضور برانکو

وزیر کشور: انفجار تروریستی در کرمان خارج از رینگ حفاظتی مراسم بود

ادغام تعرفه رای دو انتخابات 1402

211 شیء تاریخی ایران در چین

طرح جامع مدیریت دریاچه نمک به تصویب رسید مخبر: دولت با جدیت به دنبال حل مشکلات حمل و نقل عمومی است

رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم قم: دشمن سیاست «بیرون کشاندن مردم ایران از صحنه» را پیگیری می‌کند

تعلیق از خدمت 4 کارمند شهرداری دزفول

آخرین وضعیت ثبت‌نام در کاروان‌های حج

استفاده از معلم آقا در دبیرستان‌های دخترانه؛ نیازمند مجوز/ تعیین تکلیف مدیران زن مدارس پسرانه

ماجرای ارسال پیامک برای متقاضیان شیرخشک

دبیر هیات بادبانی استان هرمزگان: گسترش گردشگری ورزش‌های دریایی در هرمزگان یک ضرورت است

آغاز دور جدید گرانفروشی بلیت هواپیما؛ بلیت هواپیما به نرخ مصوب نیست

قوه قضاییه: حکم بخش دوم پرونده هواپیمای اوکراینی صادر شد/ متهم ردیف اول بازداشت است

کشف شیشه و هیروئین از یک خودروی سواری در هندیجان

بارورسازی ابر‌ها برای کشوری وسیع همچون ایران اجرایی و عملی نیست

کنعانی: مسئله دریای سرخ معلول است؛ علت نیست/ تدوین سند همکاری با روسیه در گام‌های نهایی است

اختلاف نظر درباره بدهی 100 میلیارد دلاری