بزرگنمایی:
اندر حکایت" خیر بینی بَزِه پیلَه"
امیر کرامت نیا
ازقدیم الایام این ضرب المثل را مردم شهرم دزفول بارها و بارها شنیده اند .
جمله ایی آشنا برای کاسب کارانِ خدا ترس و با انصافی که رضایت مشتری و دعای خیر آن ها را بهتر از سود معامله می دانستند.
آن هایی که هنوز هم دراین وا نفسای روزگار به این جمله اعتقاد دارند و دعای خیر مشتری را بهترین برکت برای رزق و روزی و باقیات الصالحات خود می دانند.
بجز کاسب کاران ، مدیران و مسولینی نیز هستند که گاه کارهایی فراتر از وظیفه های اداری خود انجام می دهند. کارهایی که عمری به یادگار می مانند و هر بار که مردم از فواید و امتیازات این قبیل خدمان استفاده می کنند دعای خیر برای دست اندر کاران و رحمت و مغفرت برای اموات آنان طلب می کنند.
یاد آوری این جمله بیشتر برای تشکر و قدردانی از کار بجا و شایسته و قابل تقدیر مسولین و دست اندرکارانی است که در بلوار شاخراسان شهرمان حدود سیصد نهال کُنار غرس کردند ، و بدینوسیله از این درخت باارزش و بومی حمایت کردند.
این حرکت، هدیه با ارزشی برای مردم شهرمان است و جای تقدیر و تشکر فروان دارد.
در باره مزایا و فایده های درخت کُنار بسیار خوانده و شنیده ایم وقصد تکرار نیست اما اشاره ای کوتاه به تفاوت خواص و ثمره وکیفیت درخت کُنار و تناسب این درخت با شرایط آب و هوایی منطقه با درخت کالیکارپوس که تمام مناطق در سطح شهر را به اشغال خود در آورده ، و سنخیتی هم با اقلیم خوزستان ندارد و حتی هیچ پرنده ای روی شاخه آن نمی نشست، با درختی که نامش در قرآن کریم برده شده ، و بهشتی برای لانه سازی پرندگان و جذب زنبورهای عسل و بالطبع بالارفتن کیفیت ثمرات کشاورزی در منطقه و پارکی با صفا برای مردم خواهد بود. قابل مقایسه نیست ./ صبح ملت