لزوم تغییر نگاه مدیران در حوزه مدیریت های شهری بر اساس سیاست تسهیل و تشویق
بزرگنمایی:
مدتی است که مسولین امر در چندین شهر در رسانه ها اعلام می کنند، کسانی که موتورسیکلت آن ها توقیف شده است می توانند با روال ساده تری ان را از پارکینگ تحویل بگیرند. ظاهرا زیاد شدن تعداد موتورهای توقیف شده، مشکلاتی را بوجود آورده است.
همه ما بارها شاهد بگیر و ببند و گاهی تعقیب و گریز بین موتور سواران و نیروهای انتظامی بوده ایم و گاهی خبرهای تلخی از این برخوردها را شنیده ایم .
می توان گفت کمترین پیام مضری که این روال به جامعه ارسال می کند این است که قانون محکم و همیشگی نیست.
یک روز موتور سواری را از هر طرف محاصره کرده و برای نداشتن ِ گواهینامه ، کلاه ایمنی ، بیمه، چراغ مناسب و غیره ، موتورش را توقیف می کنند، و روزی دیگر با هیچ واکنشی از جلو پلیس رد می شوند.
این شل و سفت کردن قانون بدترین پیام ر ابه جامعه منتقل می کند.
از طرف دیگر مراحل آزاد سازی موتور آنقدر سخت و پر هزینه است که معمولا صاحب موتور عطایش را به لقایش می بخشد. آن را رها کرده و پیگیری نمی کند.
البته واضح است که مردم باید به قوانین گردن نهند اما روش برخورد متولیان امر و مجازات متخلفین با جرم تناسبی نداشته و گاه ظلمی آشکار واقع می شود. متاسفانه بیشتر دست اندر کاران وقتی از موتور سواران صحبت می کنند ، همه را با یک چوب می رانند. در تصور آن ها موتورسوران همه جوانانی عاصی و مردم آزار و بی توجه به قانون هستند. آن ها فراموش می کنند که قشر ضعیف جامعه که تمکن مالی ندارند هم موتور سوار می شوند، کارگران و زحمت کشانی هستندکه بوسیله موتور اموراتشان را می گذرانند
. باید توجه داشت که رفتار قانون گریز و ناهنجار عده ای را نباید به همه نسبت داد. شاید با جریمه کردن مبلغ متناسبی بتوان مردم را به رعایت قانون هدایت کرد. اگر موتور سواری چند بار جریمه شود درنهایت متوجه می شود که رعایت کردن روال قانونی برایش بهتر از جریمه شدن روزانه است.
توقیف موتور وانتقال آن به پارکینگ هایی که هر روز وسعتشان بیشتر می شود حتما برای مسولین هزینه هایی در بر دارد. توقیف موتور گاه کسانی را از کار و زندگی و کسب و کار می اندازد و هزینه ای طاقت فرسا به قشر آسیب پذیر جامعه تحمیل می کند و خشم و نارضایتی را در لایه های پنهان جامعه بوجود می آورد.
شاید اکنون که زیاد شدن موتورهای تلنبار شده در پارکینگ خود باعث زحمتی برای مسولین شده است ، آن ها را وا دارد تا با تجدید نظر در این روال مجازاتی متناسب با جرم را اعمال کنند.
کمی به نتایج و آسیب های مالی و روانی که به جامعه تحمیل می شود بیاندیشند و طرحی نو در اندازند.
دربیشتر کشورها به استفاده مردم از موتور استقبال می کنند و برای تشویق مردم برای استفاده کمتر از اتوموبیل ، برای موتور سواران لاین مخصوص در نظر می گیرند به این ترتیب از بار ترافیک و الودگی هوا می کاهند .
به امید روزی که مسولین ما هم با در نظر گرفتن مزایای استفاده از موتور، بجای سیاست های سختگیرانه ، تسهیلات و تشویقاتی را در نظر بگیرند.
امیر کرامت نیا
دزفول 13 اذر ماه 99