پای سخن یک کارآفرین
پای سخن دانیال کلاهچی کارآفرین شوشی در حوزه گردشگری
فرهنگی - اقتصادی - اجتماعی - خوزستان
بزرگنمایی:
از همین رو، با اینکه دانیال کلاهچی دارای آژانس گردشگری است اما حدود یک سال است که مبادرت به افتتاح رستورانی مدرن نموده است که فضای ورودی آن کاملاً تاریخی است و بر روی بام آن فضایی سنتی ایجاد شده است.فضایی که متشکل از یک آشپزخانه سنتی و نی خانه ای سومری-ایلامی است که همشهری های عرب دانیال کلاهچی به آن مضیف می گویند که معنی آن «جایگاه میهمان» است. دانیال در آشپزخانه مجهز خود برخی از غذاهای محلی شهر شوش رامی پزد. او حتی در زمینه آشپزی دست به نوآوری نیز زده است. دانیال جهت ارائه خدمات به گردشگران و مشتریان رستوران چند نفر از جوانان شهر شوش را به کار گرفته است، در نتیجه می توان وی را بعنوان کارآفرین ستود.
دانیال کلاهچی چهره نام آشنای شوشی در حوزه گردشگری در نشستی دوستانه با خبرنگار کهنه کار مجتبی گهستونی و منصور بزرگمهر خبرنگار پایگاه خبری صبح ملت نیوز درباره ایده ها و کوشش های خود در حوزه گردشگری سخن گفت. او درباره مشکلات و دشواریهای موجود در این حوزه نیز لب به سخن گشود.
دانیال ضمن ستودن توانایی ها و دارایی های جهانی شوش در حوزه های فرهنگی و طبیعی از عدم تطابق موقعیت جهانی شوش با امکانات، فرایندهای اداری و ذهنیت مردم و مسئولین این شهر گلایه کرد. او در ادامه ابراز نمود که در شوش سطح خدمات گردشگری تا کنون بسیار پایین بوده است. برای نمونه تابلوها و پیاده رو ها در حد استاندارد جهانی و حتی ملی نیستند، مسیر دوچرخه سواری وجود ندارد، معماری و بام بسیاری از خانه های شوش با فضا و چشم انداز محوطه باستانی شوش همگن نیست. کسی درباره ارزش های جهانی شوشدر حد کفایت تبلیغ و آموزش ارائه نمی کند. قوانین، آیین نامه ها و مصوبات به خوبی از حوزه گردشگری حمایت نمی کنند. طرح های گردشگری نوشته شده روی میزها خاک می خورند و عزم جدی جهت رفع موانع پیش روی کارآفرینان حوزه گردشگری در مسئولین شهر دیده نمی شود.
دانیال در ادامه به فراز و نشیب صنعت گردشگری در خلال انعقاد برجام و پس از آن اشاره نمود و از افزایش سرسام آور هزینه ها در برابر افزایش اندک درآمد در حوزه گردشگری شکایت کرد. او تحریم ها را یکی از عوامل رکود گردشگری به شمار آورد و اظهار نمود که در اثر تحریمها بسیاری از پروازهای خطوط هوایی سایر کشورها به ایران لغو شد و به تبع آن بسیاری از تورهای خارجی نیز با لغو مواجه شدند. این امر موجب کاهش رشد گردشگری خارجی گردید، ضمن اینکه رواج تبلیغات سوء علیه ایران از سوی بنگاههای سخن پراکنی بیگانه موجب افت سفر به ایران گردید.
دانیال که بسیار به زادگاه و همشهری های شوشی خود علاقه دارد، چاره کار را ورود کارآفرینان جوان و خوش فکر و البته سرمایه گذاران با تجربه به حوزه گردشگری دانست و شوشی هایی را که سرمایه های خود را به شهرها و کشورهای دیگر انتقال می دهند به باد انتقاد گرفت. زیرا معتقد است که اگر این سرمایه های محلی در شهر شوش به کار گرفته شوند موجب عدم خروج جوانان مستعد شوشی از این شهر می گردند. همچنین، کلاهچی معتقد است که برای جذب سرمایه و گردشگر باید به توازنی میان مدرنیته و سنت در حوزه گردشگری و ارائه خدمات دست یافت، زیرا ذائقه و سلیقه گردشگران با هم متفاوت است. ممکن است برخی خواهان غذا، معماری و چشم انداز سنتی باشند، در حالی که برخی دیگر مدرن بودن برایشان مهمتر است.
از همین رو، با اینکه دانیال کلاهچی دارای آژانس گردشگری است اما حدود یک سال است که مبادرت به افتتاح رستورانی مدرن نموده است که فضای ورودی آن کاملاً تاریخی است و بر روی بام آن فضایی سنتی ایجاد شده است.فضایی که متشکل از یک آشپزخانه سنتی و نی خانه ای سومری-ایلامی است که همشهریهای عرب دانیال کلاهچی به آن مضیف می گویند که معنی آن «جایگاه میهمان» است. دانیال در آشپزخانه مجهز خود برخی از غذاهای محلی شهر شوش رامی پزد. او حتی در زمینه آشپزی دست به نوآوری نیز زده است. دانیال جهت ارائه خدمات به گردشگران و مشتریان رستوران چند نفر از جوانان شهر شوش را به کار گرفته است، در نتیجه می توان وی را بعنوان کارآفرین ستود.
منصور بزرگمهر - صبح ملت نیوز