مدیر پژوهشکده دزفول شناسی:تعلق پژوهشکده به هیچ فرد وگروهی نیست بلکه به جمع تعلق دارد
بزرگنمایی:
گزارش/
دومین جلسه هیات امنای پژوهشکده دزفول شناسی به منظور تبادل نظر و استفاده از رهنمودهای مدعوین با دستور جلسه معین شب گذشته 7 آبان در پژوهشکده دزفول شناسی در منزل سابق مرحوم دکتر محمد صادق ملک آسا برگزار گردید .
گزارشات مربوط به پایان کار مرمت و مراحل بازسازی ،امور مالی و هزینه کردها و شرح وظایف هیأت امنای پژوهشکده از دستورکار این نشست بود.
شرکت کنندگان در این نشست گروهی از علاقمندان به دزفول در مشاغلی چون طبابت،وکالت،تجارت ،فرهنگی ،فعالین رسانه و فضازی مجازی ، نویسنده و پژوهشگر،اعضای میراث فرهنگی و...بودند که مصمم هستند از هرگونه تلاش و کوششی در راه رفع موانع پیشرفتهای دزفول دریغ نداشته باشند
در ابتدا دکترعباس چراغ چشم
مدیر پژوهشکده دزفول شناسی با اشاره به ظرفیتها و زیرساختهای ایران به خصوص دزفول چه در حوزه فرهنگ گردشگری چه در حوزههای طبابت، کشاورزی، کارآفرینی ، و.... و همچنین مجموع تلاشهای بسیاری که تاکنون صورت گرفته است گفتند متاسفانه این فعالیتها تا کنون در چهار چوب فعالیت های جستهو گریخته و به اصطلاح جزیرهای بوده است.
ایشان اظهار آمیدواری کردند که با شناسایی، حفظ و نگهداری ،احیا و نوآوری، مواریث فرهنگی ،تاریخی و منطقه ای دستاوردهای خوبی نصیب شهردزفول در این زمینه گردد.
چراغ چشم در ادامه افزودند ،
سال 1400 مجموعه این تلاشها منجر به تاسیس پژوهشکده دزفول شناسی گردید که در هفت گروه پژوهشی از طرف وزاررت میراث و گردشگری تصویب شد
این هفت گروه شامل:
گروه سازهها ،گروه پژوهشی، صنایع دستی و تجارت، عشایر و گردشگری ،طب سنتی و نوین ، گروه ادبیات و فرهنگ و هنر،مقاومت و پایداری و دام و آبزیان با حدود 35 تن هیئت علمی و دهها پژوهشگر این امید ایجاد شد که پیشینه 7000 ساله این حوزه که مدنیت در آن جلوه گر بوده در چوغا بنوت، چغامیش ،چغادوسر،چغادهنو ،و.. در قالب 150تپه باستانی که بزرگترینش شهر جندی شاپور می باشد
شناسایی ومعرفی گردد.
مدنیتی که باعثگردید مهمترین نیروهای انسانی فکور و اندیشمند، فعال وکارافرین در اینمناطق پرورش یابند.
مدیر پژوهشکده دزفول شناسی در ادامه تاکید کردند که این پژوهشکده متعلق به هیچ فرد وگروهی نیست بلکه به جمع تعلق دارد.
لازم به ذکر استکه مرحوم دکتر محمدصادق ملک آسا فرزند مرحوم محمد طاهر ملک آسا که جدش از دزفولی های بافرهنگ بوده از طبیبان حاذق و پرکار و بی ادعای شهر دزفول بودند که اکنون ورثیه ی ایشان منزل شخصی آن مرحوم را جهت پژوهشکده دزفول شناسی وقف کرده اند
همایون فرزند ذکور مرحوم دکتر ملک اسا طی پیامصوتی که به این نشست ارسال نموده بودند گفت : سعی ما پیگیری اهداف بلندی جهت سرافرازی دزفول بزرگ است همچون مرحوم دکتر ملک اسا که در زمان حیاطش همواره مایل به سربلندی دزفول وموفقیت فرزندان این شهر تاریخی بودند .
در ادامه استاد حکمت فر از پژوهشگران و نویسندگان و دزفول پژوه برجسته دزفول به معرفی کتاب آواهای آئینی دزفول پرداخته و اظهار داشتند که این کتاب اولین کتابی است که با آرم پژوهشکدهدزفول شناسی به چاپرسیده است.
کتاب آواهای آئینی دزفول مشتمل بر94 همخوانی های پامنبری ازعهدناصرالدین شاه قاجار(تکیه دولت) تاسال1350می باشد.
حکمت فر اشاره نمودن که ملا ولی ذاکر و سید محمد فصیح السلطنه و ملاحسین خلیفه از جمله کسانی هستند که برای اولین بار در دستگاه ناصرالدین شاه شروع به همخوانی نموده اند .
استاد افزودند که در سال 1333 شمسی که رادیو ایران
در قالب برنامه هایی به نامگلها و....
شروع به پخش موسیقی سنتی کرد با تاثیر از همین آیین های دزفولی بوده است.
در این نشست بعد از نمایش دوکلیپ در مورد تعداد و وضعیت بافت سنتی و قدیم دزفول و میزان پوسیدگی ها و تخریب خانه های تاریخی مدعوین به بیان نظرات ،انتقادات و پیشنهادت خود پرداختند .
دکتر کریمی متخصص غدد ،دکتر مجدی ،دکتر بهشتی ،دکتر پورهنگ ، حاج مظفر کوسه چی ،عظیم محمود زاده و.. از جمله افراد حاضر در نشست بودند که هر یک به نکات ارزشمندی در خصوص دستورجلسه اشاره نمودند./
گزارش/مریم مفتوح