آخرین مطالب

از هوش مصنوعی بترسیم یا نه؟ علمی وفناوری

از هوش مصنوعی بترسیم یا نه؟

  بزرگنمایی:

با توجه به پیشرفت چشمگیر و فزاینده هوش مصنوعی، برخی دانشمندان از احتمال انقراض بشر به دست این فناوری صحبت کرده‌اند اما برخی دیگر معتقدند که بیان چنین ترس‌هایی فقط یک روش تبلیغاتی برای جذب بودجه است و انسان‌ها باید به فکر مشکلات مهم‌تری باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، اگر هنوز از هوش مصنوعی نترسیده‌اید، شاید بهتر باشد صحبت‌های یک متخصص را بشنوید که معتقد است 50 درصد احتمال دارد هوش مصنوعی، بشریت را از بین ببرد.

«مکس تگمارک»(Max Tegmark)، فیزیکدان و متخصص هوش مصنوعی دانشگاه «ام‌آی‌تی»(MIT)، پیش‌بینی عمیقا نگران‌کننده‌ای را در مورد آینده ما در این سیاره ارائه کرده است. به گفته این استاد دانشگاه، تاریخ نشان داده است که باهوش‌ترین گونه‌های زمین یعنی انسان‌ها، مسئول مرگ گونه‌های کوچک‌تر مانند «دودو»(Dodo) هستند. بنابراین، اگر زمانی هوش مصنوعی از انسان‌ها باهوش‌تر شود، همان سرنوشت در انتظار ما خواهد بود.

علاوه بر این، ما نمی‌دانیم که مرگ ما به دست هوش مصنوعی چه زمانی رخ خواهد داد زیرا گونه‌هایی با هوش کمتر از این فناوری، راهی برای دانستن ندارند. تگمارک گفت: حدود نیمی از سایر گونه‌های روی زمین قبلا توسط انسانها نابود شده‌اند. از آنجا که ما باهوش‌تر بودیم، آنها کنترلی بر این موضوع نداشتند. چیزی که ما اکنون در مورد آن هشدار می‌دهیم، این است که اگر ما انسان‌ها کنترل جامعه خود را به ماشین‌هایی ببازیم که بسیار باهوش‌تر از ما هستند، آن گاه همه چیز می‌تواند به همان اندازه برای ما بد شود.

تگمارک یکی از امضاکنندگان بیانیه‌ای است که به تازگی منتشر شده و در مورد خطر انقراض ناشی از هوش مصنوعی هشدار می‌دهد. این بیانیه که اخیرا توسط «مرکز ایمنی هوش مصنوعی»(Centre for AI Safety) مستقر در سن‌فرانسیسکو منتشر شد و به امضای ده‌ها متخصص از جمله پیشگامان هوش مصنوعی رسید، هشدار داده است که هوش مصنوعی می‌تواند بشریت را از بین ببرد.

مرکز ایمنی هوش مصنوعی، یک سازمان غیرانتفاعی است که هدف کاهش خطرات ناشی از هوش مصنوعی را در مقیاس اجتماعی دنبال می‌کند. در بیانیه این مرکز آمده است: کاهش خطر انقراض ناشی از هوش مصنوعی باید در کنار پرداختن به سایر خطرات اجتماعی مانند بیماری‌های همه‌گیر و جنگ هسته‌ای، یک اولویت جهانی باشد.

برخی از دانشمندان برتر جهان باور دارند که در آینده‌ای نزدیک می‌توان از هوش مصنوعی برای ساخت سلاح‌های خودکار یا ربات‌هایی استفاده کرد که با یا بدون دخالت انسان به کشتار می‌پردازند. حتی یک نرم‌افزار هوش مصنوعی به ظاهر بی‌خطر نیز اگر با دقت کافی برنامه‌ریزی نشود، می‌تواند تصمیماتی بگیرد که برای انسان کشنده هستند.

تگمارک در سال 2018 هشدار داد که انسان‌ها روزی ممکن است برده ماشین‌های هوشمند ساخت خود شوند. او حتی در آن زمان ادعا کرد که برخی از همکارانش ممکن است از انقراض گونه‌ها توسط هوش مصنوعی استقبال کنند و آنها را به عنوان فرزندان طبیعی خود در نظر بگیرند.

وی افزود: یک دیدگاه دیگر، نگه داشتن هوش مصنوعی به شکل یک سگ تحت کنترل انسان است اما ممکن است این نگرانی پیش بیاید که شاید ما انسانها آن قدر باهوش نباشیم که بتوانیم چنین قدرتی را کنترل کنیم .

نترسید، «ترمیناتور» به واقعیت نمی‌پیوندد!

با وجود ادعاهای مطرح‌شده توسط تگمارک، برخی از دانشمندان چنین تهدیدهایی را باور نمی‌کنند. یک استاد «دانشگاه آکسفورد» باور دارد که احتمال وقوع یک سناریوی ناشی از هوش مصنوعی مشابه فیلم «ترمیناتور»(Terminator)، نزدیک به صفر است. «ساندرا واچر»(Sandra Wachter) استاد فناوری و مقررات، نامه‌ مرکز ایمنی هوش مصنوعی را یک شلیک تبلیغاتی نامید.

پروفسور واچر گفت که خطر مطرح‌شده در نامه، یک فانتزی علمی-تخیلی است و آن را با فیلم ترمیناتور مقایسه کرد. وی افزود: خطراتی وجود دارند که جدی هستند اما توجه همه را به خود جلب نمی‌کنند. آنچه در مورد این نامه سرگشاده جدید می‌بینیم، یک فانتزی علمی-تخیلی است که همین حالا توجه را از مشکلات اصلی پیرامون تعصب، تبعیض و اثرات زیست‌محیطی منحرف می‌کند.

واچر ادامه داد: همه بحث بر سر چیزی است که شاید در چند صد سال رخ بدهد یا رخ ندهد. ‌شما نمی‌توانید کار معناداری را در مورد آن انجام دهید زیرا در آینده بسیار دوری است اما تعصب و تبعیض یا تأثیر زیست‌محیطی را می‌توان بررسی کرد. این فقط یک شیرین‌کاری تبلیغاتی است که بودجه را جذب خواهد کرد.

واچر خاطرنشان کرد: آنچه اکنون در مورد فناوری می‌دانیم، این است که احتمال انقراض انسان توسط هوش مصنوعی، نزدیک به صفر خواهد بود. مردم باید نگران چیزهای دیگری باشند.

اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی در فضای مجازی به ‌طور آنلاین منتشر شده‌اند و کاربران، تصاویر جعلی افراد مشهور و سیاستمداران را منتشر می‌کنند. دانشجویان نیز از ChatGPT و سایر مدل‌های یادگیری زبان، برای نوشتن مقاله‌های دانشگاهی استفاده می‌کنند اما هوش مصنوعی می‌تواند کارهای نجات‌دهنده‌ای را مانند ارائه الگوریتم‌های بررسی عکس‌های پزشکی انجام دهد و به پزشکان کمک کند تا بیماری‌هایی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی را با دقت و سرعت بیشتری تشخیص دهند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

فرماندارشهرستان شوش : مقابله با اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر، خواست همگانی بوده و جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر، مطالبه بحق مردم است.

طرح مسکن متری به کجا ختم شد؟

خبر جدید از مرحله سوم فروش در سامانه یکپارچه خودرو

سایت وزارت علوم از دسترس خارج شد

امیرعبداللهیان: امکان بازگشت همه طرف‌ها به برجام دور از دسترس نیست

به زودی؛ الحاق اسکادران کوثر به نیروی هوایی ارتش

معرفی کتاب دزفول شهر دوستدار سالمند به قلم دکتر منصوره مهرگان ومسعود طالبی فر

زمان مسابقه امروز فرنگی کاران ایران در جهانی بلگراد/ محمدرضا گرایی وارد می شود

رایگان شدن متروی تهران از امروز برای دانشجویان و دانش‌آموزان

با این تکنیک های ساده انرژی اول صبح را بالا ببرید

وزیر علوم: قول می‌دهم امانتدار امینی برای دانشجویان باشیم

پیروزی النصر در ال‌کلاسیکوی عربستان با درخشش رونالدو و ستاره برزیلی

وطن، از بلگراد تا اسپیناس

فعالیت پدیده ال نینو در غرب آسیا

الواح هخامنشی استردادی از آمریکا کجا رفت؟

رادیو صبح ملت ویژه استان خوزستان منتشرشد

تازه‌ترین آمار بنگاه‌های مشمول معافیت بیمه‌ای

6 فرنگی‌کار ایران امروز جمعه در مسابقات قهرمانی 2023 جهان به میدان می‌روند.

مسابقات قهرمانی ژیمناستیک در دزفول برگزار شد

رادیو صبح ملت ویژه شهرستان دزفول منتشر شد

پویا نیک پور با «سکوت بی پایان» می آید

اسماعیلی: دولت فرهنگ و هنر را فقط در پایتخت نمی‌بیند

رئیسی در مراسم رژه نیروهای مسلح: نیروهای مسلح از تغییر ژئوپلیتیک منطقه جلوگیری‌ کردند/نباید هیچ گروه مسلحی در اطراف مرزها باشد

نمایش حماسه 8 مهر 59 به روی صحنه می رود

راه را عوضی رفته و اهداف را عوض کرده اید..

وزیر دفاع آذربایجان : عملیات قره باغ کوتاه و موفقیت آمیز بود

بادامچیان: اصلاح‌طلبان یک شهید هم در جنگ ندادند

یک آتش نشان در عملیات نجات ازچاه جان باخت

محصص: تیم ملی ایران نباید از نام حریف بترسد/ تفکرات قلعه‌نویی با کی‌روش فرق می‌کند

نظر ولیعهد سعودی درباره «موازنه قدرت در خاورمیانه»

ابتکار جدید شهرداری تهران؛ جوشکاری بین واگن زنان و مردان!

فلاحی: طرح مجلس برای تغییر در کنکور در سال 1403 اجرایی نمی‌شود

امکان استعلام ممنوع الخروجی با استفاده از کدملی

تکلیف بنزین در برنامه هفتم

پیش‌بینی بارش‌های قابل ملاحظه در 6 ماه دوم سال

واکنش سفارت ایران در عربستان به پیروزی «النصر» مقابل «پرسپولیس»

رئیسی در دیدار ایرانیان مقیم آمریکا مطرح کرد: ماموریت به وزارت خارجه برای رفع موانع فعالیت اقتصادی ایرانیان مقیم خارج در داخل کشور

معاون مالی و اقتصادی شهرداری اهواز عنوان کرد صدور رای تحویل کارگاه‌های متروی اهواز از کیسون/ پیش‌بینی تامین 200 اتوبوس و میدل‌باس

صدور سند مشاع برای واحدهای 25 متری! / معمای تفکیک سند مسکن اقتصادی قابل حل است؟

آرش میراحمدی - بازیگر برنامه‌های طنز تلویزیون درگذشت.

موافقت مجلس با تعویق تاثیر قطعی معدل در کنکور تا سال 1406

کشتیِ آزاد ایران دوم جهان شد

یک مسئول: 38 گونه از مهره‌داران آذربایجان‌غربی در معرض تهدید است

اردوغان: بر اکثر موانع در روابط خود با واشنگتن غلبه کرده‌ایم/ به کمک اتحادیه اروپا نیاز نداریم

پیام عربستان به رژیم صهیونیستی درباره مناقشه فلسطین

رایزنی باقری با دو دیپلمات ارشد عمانی و قطری در مورد توافق اخیر ایران و آمریکا

آلمان از بسته کمکی جدید 400 میلیون یورویی به اوکراین خبر داد

تسهیل تکلیف مودیان در اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان/ دستگاه کارت خوان به مثابه پایانه فروشگاهی

ابر ستاره در ایران؛ کریس تهران را بهم ریخت!

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان خبر داد اعزام 2 تیم ارزیاب به محل حادثه انفجار گاز در شادگان/شهروندان از حضور در محل حادثه خودداری کنند