آخرین مطالب

با ریزش قیمت مصرف‌کنندگان گاز نفس راحت کشیدند

با ریزش قیمت مصرف‌کنندگان گاز نفس راحت کشیدند اقتصادی

با ریزش قیمت مصرف‌کنندگان گاز نفس راحت کشیدند

  بزرگنمایی:

قیمت گاز در اروپا به پایین‌ترین رکورد از اواسط سال 2021 نزول کرده و به معکوس شدن روند افزایشی تورم کمک کرده و مایه آسودگی خاطر مصرف‌کنندگان شده است.

به گزارش ایسنا، کاهش قیمت گاز (بهای معاملات گاز امسال دو سوم نزول کرده است)، علاوه بر این که از فشار بر بودجه خانوارهای اروپایی کاسته است،  یکی از بزرگترین ابزارهای چانه‌زنی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه که کاهش عرضه گاز به اروپا بوده، را تضعیف کرده است.

بعضی از معامله‌گران حتی پیش بینی می‌کنند قیمت‌ها در کوتاه مدت منفی شوند که کاملا با وضعیتی که در ماه مه سال گذشته وجود داشت، متفاوت است. در آن زمان، بهای معاملات چهار برابر شده بود و کشورهای اروپایی در پی کاهش عرضه گاز از سوی روسیه، به استفاده دوباره از زغال سنگ متمرکز شده بودند تا چراغ‌ها را روشن نگه دارند.

همچنان نگرانی‌هایی نسبت به کمبود گاز و توانایی اروپا برای ذخیره سازی گاز کافی پیش از فرا رسیدن زمستان بعدی، وجود دارد. اکنون ذخایر گاز اروپا بالاتر از سطح میانگین بوده و ممکن است در طول تابستان و پیش از موعد برنامه ریزی شده، کاملا پر شود.

بهای معاملات گاز هلند که قیمت پایه بازار اروپاست، به مدت هشت هفته متوالی کاهش داشته و پایین 25 یورو به ازای هر مگاوات ساعت است که پایین‌ترین سطح از ماه مه سال 2021 است.

افزایش واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) به عنوان جایگزینی برای واردات گاز روسیه از طریق خط لوله و زمستان متعدلی که باعث شد اروپا از ذخایر گاز به میزان کمتری استفاده کند، هم به این وضع کم کرد. ذخایر گاز اروپا تقریبا 67 درصد پر است که بالاتر از میانگین پنج ساله حدود 50 درصد است. طبق آمار زیرساخت گاز اروپا، سطح ذخایر گاز آلمان 73 درصد است.

ضعف اقتصادی هم در محدود کردن مصرف انرژی، نقش داشته است. روند احیای اقتصادی چین ضعیف شده و تولید اروپایی دچار رکود عمیقی شده و آلمان در سه ماهه نخست امسال، به طور غیرمنتظره کوچک و دچار رکود شد.

بعلاوه، اروپا به دنبال توسعه بیشتر تجدیدپذیرهاست. اکنون مزارع خورشیدی و بادی و شرایط هوای مساعد کمک کرده‌اند نیاز به گاز برای تولید برق، امسال کاهش پیدا کند و تقاضا برای گاز را به میزان بیشتری کاهش داده است.

گئورگ زاخمن، یکی از کارشناسان ارشد اندیشکده بروگل می‌گوید: کاهش قیمت‌ها، خبر فوق العاده ای برای اروپاست و نشان می‌دهد پس از این که روسیه شیرهای گاز خود را به روی اروپا بست، واردات بالاتر ال‌ان‌جی و کاهش تقاضا، توازن بازاراین منطقه را برقرار کرده‌اند.

مزایای قیمت برای خانوارها به روشنی دیده می‌شود. تورم منطقه یورو احتمالا در ماه مه به 6.3 درصد آهسته شده که پایین‌ترین نرخ از پیش از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین است. اقتصاددانان بانک سرمایه گذاری نومورا می‌گویند کاهش قیمت عمده فروشی انرژی، برای مصرف کنندگان در سراسر اروپا ملموس خواهد شد.

برای بیشتر بخش‌ها، این بحران از زمانی آغاز شد که روسیه در فوریه سال 2022 به اوکراین حمله کرد و برای انرژی دو سال پیش آغاز شد که مسکو برای اولین بار با کاهش عرضه گاز به اروپا از طریق اوکراین، محدود کردن عرضه به این منطقه مالی آغاز کرد. پس از آسیب دیدگی خط لوله گازی نورد استریم در سپتامبر است،  اکنون، اوکراین آخرین مسیر باقی مانده برای ارسال گاز روسیه از طریق خط لوله به غرب اروپاست.

بازار تقاضای گاز چین را به دقت زیر نظر دارد. به گفته تحلیلگران شرکت انرژی اسپکتس، اگر واردات ال‌ان‌جی به چین بسیار ضعیف باشد، قیمت گاز اروپا ممکن است کاهش بیشتری پیدا کرده و به پایین 20 یورو به ازای هر مگاوات ساعت نزول کند.

 بر اساس گزارش بلومبرگ، در خود اروپا، قیمت‌های پایین فعلی باعث نشده است تقاضای صنعتی که سال گذشته در بحبوحه افزایش هزینه‌های انرژی کاهش پیدا کرده بود، افزایش پیدا کند. این که آیا این تقاضا بهبود پیدا خواهد کرد و زمان بهبود آن، یکی از بزرگترین پرسشهای معامله‌گران گاز است که تلاش می‌کنند کف قیمت بازار را ارزیابی کنند. برخی می‌گویند که بخشی از این ضرر، همیشگی خواهد بود.

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

فرماندارشهرستان شوش : مقابله با اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر، خواست همگانی بوده و جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر، مطالبه بحق مردم است.

طرح مسکن متری به کجا ختم شد؟

خبر جدید از مرحله سوم فروش در سامانه یکپارچه خودرو

سایت وزارت علوم از دسترس خارج شد

امیرعبداللهیان: امکان بازگشت همه طرف‌ها به برجام دور از دسترس نیست

به زودی؛ الحاق اسکادران کوثر به نیروی هوایی ارتش

معرفی کتاب دزفول شهر دوستدار سالمند به قلم دکتر منصوره مهرگان ومسعود طالبی فر

زمان مسابقه امروز فرنگی کاران ایران در جهانی بلگراد/ محمدرضا گرایی وارد می شود

رایگان شدن متروی تهران از امروز برای دانشجویان و دانش‌آموزان

با این تکنیک های ساده انرژی اول صبح را بالا ببرید

وزیر علوم: قول می‌دهم امانتدار امینی برای دانشجویان باشیم

پیروزی النصر در ال‌کلاسیکوی عربستان با درخشش رونالدو و ستاره برزیلی

وطن، از بلگراد تا اسپیناس

فعالیت پدیده ال نینو در غرب آسیا

الواح هخامنشی استردادی از آمریکا کجا رفت؟

رادیو صبح ملت ویژه استان خوزستان منتشرشد

تازه‌ترین آمار بنگاه‌های مشمول معافیت بیمه‌ای

6 فرنگی‌کار ایران امروز جمعه در مسابقات قهرمانی 2023 جهان به میدان می‌روند.

مسابقات قهرمانی ژیمناستیک در دزفول برگزار شد

رادیو صبح ملت ویژه شهرستان دزفول منتشر شد

پویا نیک پور با «سکوت بی پایان» می آید

اسماعیلی: دولت فرهنگ و هنر را فقط در پایتخت نمی‌بیند

رئیسی در مراسم رژه نیروهای مسلح: نیروهای مسلح از تغییر ژئوپلیتیک منطقه جلوگیری‌ کردند/نباید هیچ گروه مسلحی در اطراف مرزها باشد

نمایش حماسه 8 مهر 59 به روی صحنه می رود

راه را عوضی رفته و اهداف را عوض کرده اید..

وزیر دفاع آذربایجان : عملیات قره باغ کوتاه و موفقیت آمیز بود

بادامچیان: اصلاح‌طلبان یک شهید هم در جنگ ندادند

یک آتش نشان در عملیات نجات ازچاه جان باخت

محصص: تیم ملی ایران نباید از نام حریف بترسد/ تفکرات قلعه‌نویی با کی‌روش فرق می‌کند

نظر ولیعهد سعودی درباره «موازنه قدرت در خاورمیانه»

ابتکار جدید شهرداری تهران؛ جوشکاری بین واگن زنان و مردان!

فلاحی: طرح مجلس برای تغییر در کنکور در سال 1403 اجرایی نمی‌شود

امکان استعلام ممنوع الخروجی با استفاده از کدملی

تکلیف بنزین در برنامه هفتم

پیش‌بینی بارش‌های قابل ملاحظه در 6 ماه دوم سال

واکنش سفارت ایران در عربستان به پیروزی «النصر» مقابل «پرسپولیس»

رئیسی در دیدار ایرانیان مقیم آمریکا مطرح کرد: ماموریت به وزارت خارجه برای رفع موانع فعالیت اقتصادی ایرانیان مقیم خارج در داخل کشور

معاون مالی و اقتصادی شهرداری اهواز عنوان کرد صدور رای تحویل کارگاه‌های متروی اهواز از کیسون/ پیش‌بینی تامین 200 اتوبوس و میدل‌باس

صدور سند مشاع برای واحدهای 25 متری! / معمای تفکیک سند مسکن اقتصادی قابل حل است؟

آرش میراحمدی - بازیگر برنامه‌های طنز تلویزیون درگذشت.

موافقت مجلس با تعویق تاثیر قطعی معدل در کنکور تا سال 1406

کشتیِ آزاد ایران دوم جهان شد

یک مسئول: 38 گونه از مهره‌داران آذربایجان‌غربی در معرض تهدید است

اردوغان: بر اکثر موانع در روابط خود با واشنگتن غلبه کرده‌ایم/ به کمک اتحادیه اروپا نیاز نداریم

پیام عربستان به رژیم صهیونیستی درباره مناقشه فلسطین

رایزنی باقری با دو دیپلمات ارشد عمانی و قطری در مورد توافق اخیر ایران و آمریکا

آلمان از بسته کمکی جدید 400 میلیون یورویی به اوکراین خبر داد

تسهیل تکلیف مودیان در اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان/ دستگاه کارت خوان به مثابه پایانه فروشگاهی

ابر ستاره در ایران؛ کریس تهران را بهم ریخت!

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان خبر داد اعزام 2 تیم ارزیاب به محل حادثه انفجار گاز در شادگان/شهروندان از حضور در محل حادثه خودداری کنند