آخرین مطالب

پایان باز ماجرای عرضه خودرو در بورس کالا!

پایان باز ماجرای عرضه خودرو در بورس کالا! اقتصادی

پایان باز ماجرای عرضه خودرو در بورس کالا!

  بزرگنمایی:

هرچند ظاهرا اکثر نهادهای مرتبط با عرضه خودرو در بورس کالا موافق هستند اما از آخرین عرضه حدود سه ماه گذشته است و همچنان شاهد توقف این روند هستیم.

به گزارش ایسنا، زمزمه‌های عرضه خودرو در بورس کالا از نیمه دوم سال 1400 به گوش می‌رسید تا اینکه در دومین ماه از سال 1401 این موضوع به تحقق پیوست؛ هرچند در بازه زمانی 10 ماهه، یعنی از اردیبهشت تا اسفند سال گذشته انواع و اقسام خودروهای محبوب و نامحبوب در بورس کالا عرضه شد.

در این میان اما موانع زیادی سر راه عرضه خودرو در بورس قرار میگرفت که از جمله آن میتوان به مخالفت شورای رقابت اشاره کرد. مخالفتی که همچنان ادامه دارد، به طوریکه آخرین موضع شورای رقبات از این حکایت داشت که شورای رقابت دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری را تدوین کرده که در این دستورالعمل جایی برای عرضه خودرو در بورس دیده نشده است.

نظر وزرا

با این وجود فاطمی امین وزیر سابق سمت در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درمورد عرضه خودرو در بورس کالا گفته بود که در این رابطه هنوز جمع‌بندی وجود ندارد. در آن سوی ماجرای سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی پیش از ان که وزیر صمت استیضاح شود، درمورد عرضه خودرو در بورس گفت:  از آقای فاطمی امین بپرسید، هرچه وزیر صمت بگوید!

نظر بورسی‌ها

اینکه از ابتدای سال تا کنون خبری از عرضه خودروهای پرطرفدار در بورس کالا نبوده است مهر تاییدی است بر اینکه یا هنوز در این مورد تصمیم قطعی گرفته نشده و یا اینکه این روند به طور کلی متوقف شده است.

البته مجید عشقی اخیرا درمورد عرضه خودرو در بورس کالا توضیح داده است که شرکت‌های خودروسازی می‌توانند خودروهای خود را در بورس عرضه کنند، این فرایند متوقف نشده و پذیرش‌ها لغو نشده است. سعی میکنیم التهابی در بازار  خودرو ایجاد نکنیم، خودروسازها خودشان انتخاب می‌کنند که محصولات را عرضه کنند یا خیر.

نظر خودروسازها

در این میان اما شرکت‌های خودروسازی تا کنون در این مورد اظهار نظر چندانی نکرده‌اند و فقط محمد علی تیموری، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در آخرین نشست خبری خود اعلام کرد که بورس کالا زیرساخت عرضه یک میلیون و 600 هزار خودرو را ندارد. بورس برای کشف قیمت بوده و توانایی عرضه تعداد محدودی از خودرو را دارد. دلیل آن هم این است که مشتری باید قیمت خود را به واسطه‌ای یا همان کارگزار اعلام کند و این واسطه خرید را انجام می‌دهد. آیا گستردگی سامانه‌های فروش سایپا، ایران خودرو و وزارت‌خانه که باعث شده هر فردی که اینترنت داشته باشد در روستا هم بتواند ثبت‌نام کند در بورس کالا هم وجود دارد؟ خیر. چند نفر در ایران کد بورسی دارند؟ کد بورسی چیزی است که بتواند مانند سامانه عرضه در شهرها و روستاها نهادینه شود؟

وی ادامه داد: اگر وزیر اقتصاد دستور عرضه داده است، ما هم از عرضه در بورس استقبال می‌کنیم، من هم تمایل داشتم چانگان را در بورس عرضه کنم، قیمت خوب بفروشم، سود خوب کسب و روی کیفیت محصولات داخلی کار کنم. پس بورس زمانی می‌تواند برای یک میلیون و 600 هزار خودرو، ساز و کار داشته باشد که گستردگی آن به طوری باشد که هر جا اینترنت وجود دارد، امکان اخذ کد بورس کالا هم وجود داشته باشد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با تاکید بر اینکه خودرو با عرضه‌های دیگر متفاوت است، توضیح داد: برای مثال در مورد فولاد، فقط دو خودروساز فولاد را می‌خرند و هر دو کد بورسی دارند. یا در مورد محصولات پتروشیمی، مردم که به این محصولات نیاز ندارند. کارخانه‌ها نیاز به پتروشیمی دارند که همگی کد بورسی دارند. بورس برای کشف قیمت مناسب است.  

شورای رقابت و سازمان حمایت دو معیار را برای تعیین قیمت محصولات در نظر گرفته بودند، یک صورت‌های مالی و مورد دوم در نظر گرفتن سه خودروی مشابه خارجی بود، امیدواریم یک آیتم هم تحت عنوان قیمت عرضه در بورس در نظر بگیرند و این شاید روی قیمت‌گذاری بازار تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

با اعلام رسمی باشگاه؛ کریم بنزما از رئال مادرید جدا شد.

سه رشته گرایش جدید در مقطع ارشد دانشگاه آزاد دزفول

زمان پایان عمر کره زمین

جایگزین کارت بنزین معرفی شد

شرایط پذیرش ارشد بدون آزمون دانشگاه فرهنگیان چیست؟

از هوش مصنوعی بترسیم یا نه؟

کتاب 84 درصد گران شد

کدام سدهای خوزستان در وضعیت خشکسالی به سر می برند ؟

نشست خبری مدیر عامل محترم منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی پارسیان با خبرنگاران برگزار گردید

ادعای فایننشال تایمز درباره مذاکرات ایران و آمریکا

سالیوان: پیشرفت در عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل منوط به بهبود وضعیت فلسطینی‌ها است

سکوت دردناک بالگرد مریخی «نبوغ»

سکه و طلا ارزان شد

هک رشد چیست؟/ تجربه رشد انفجاری در کسب‌وکار

آغاز تکمیل پل میانرود دزفول

تئاتر کمدی «زوج ناجور» در تالار قشقایی به روی صحنه رفت .

فیلم سینمایی «مصلحت» بعد از 3 سال اکران خواهد شد .

در هنگام سوختگی از درمان های بی اساس و غیرعلمی خودداری کنید

مناطق گردشگری کشور مواجه با نابرابری و عدم تعادل در زیرساخت ها

قطعه آهنگ " راه هاى بهشت " منتشر شد

قمش(قنات زیر زمینی )تاریخی سربطاق آقامیر

ویژه برنامه‌های سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در تهران و دیگر استان‌ها

بغداد:تحریم‌های آمریکا مانع پرداخت بدهی‌های ایران می‌شود

راهکار وزارت ارتباطات برای مقابله با سرقت کابل‌های مخابراتی چیست؟

رییس دانشگاه تهران تشریح کرد: 2 شاخص مهم در انتخاب برگزیدگان «نشان عالی دانش»

تداوم بارندگی‌ها و فعالیت سامانه بارشی در کشور/ وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در برخی استان‌ها

فراخوان پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان مهر دزفول منتشر شد .

مرگ مشکوک زهرا جلیلیان؛ خودکشی یا قتل بخاطر کشف بزرگ درباره فیزیک؟

لیدر نفت مسجدسلیمان به قتل رسید

واردات خودروهای کارکرده روی دور تند افتاد/ می‌توانیم به این زودی منتظر واردات باشیم؟

فرزین: امکان دسترسی سریع‌ به 6.7 میلیارد دلار از منابع ایران در صندوق بین‌المللی پول فراهم شد

مبلغ یارانه نقدی خرداد ماه افزایش می‌یابد؟

اظهارات امیرعبداللهیان در نشست جمع بندی گردهمایی روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور

گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه

صفری: ایران سال گذشته میزبان 1/2 میلیون گردشگر سلامت بود

در نشست سوم ستاد انتخابات کشور مطرح شد تاکید رئیس ستاد انتخابات کشور بر پیش‌بینی‌های فنی برای برگزاری انتخابات

سخنان جنجالی رئیس رسانه ملی ؛ از ماجرای فیلم های مهسا امینی تا موضع سخت نسبت به «عادل»

کارخانه داروگر دوباره باز شد

قدم به قدم با حساس ترین دربی تاریخ

واکنش قائم مقام ضرغامی به خواستگاری در حافظیه و بازداشت مدیر آن

2.2 میلیون نفر محروم از مزایای قانون کار؛ اشتغال ناقص بهانه کارفرمایان برای سرپیچی از قانون

مشکل عدم تغییر خودکار ساعت گوشی‌ها به کجا رسید؟

مدیرعامل نمایشگاه شهرآفتاب خبر داد ورود دادستانی به پرونده انتقال نمایشگاه‌های تهران به «شهرآفتاب»

فلیترینگ بنام مردم بکام ....؟؟؟

سکته قیمت در بازار مسکن

مرضیه برومند مدیر عامل خانه سینما: صحبت‌های وزیر را به فال نیک گرفتم از خواندن اخبار ناراحت شدم/ سایه دوگانه حمایت یا تهدید روی سر هنرمندان سینما

خداحافظی وریا غفوری از فوتبال در فینال جام حذفی

امیرعبداللهیان: روابط ایران-امارات در دو سطح دولتی و بخش خصوصی توسعه می‌یاید

رئیسی: حضور بیگانگان در منطقه امنیت‌ساز و آرامش‌آفرین نیست

ماجرای سهام فرهنگیان چیست و چگونه تعلق می‌گیرد؟