آخرین مطالب

دریاچه دوقلو سیاه گاو(ایلام)

دریاچه دوقلو سیاه گاو(ایلام) هنر و رویدادها - جاذبه گردشگری دنیا

دریاچه دوقلو سیاه گاو(ایلام)

  بزرگنمایی:

دریاچه دوقلو سیاه گاو

متن  از سایت  کیجارو و عکس  از  علیرضا ذوالقدر - صبح ملت نیوز
آبشار، چشمه، رودخانه، دریاچه و... هر کدام می‌توانند موقعیتی بی‌نظیر را برای سفری به یاد ماندنی در کنار خانواده و دوستان فراهم می‌کنند و در این میان دریاچه‌ها معمولا اکوسیستم‌های غنی‌تری دارند.

البته آب دریاچه‌ها بنا به دلایل مختلفی مانند منابع آب دریاچه و نیز چرخه آب شور یا شیرین است؛ همچنین، برخی در مناطق کوهستانی، برخی در دهانه‌ آتشفشان‌ها و برخی دیگر در نقاط پستی مانند دره‌ها یا مناطق جنگلی قرار دارند. بعضی از این دریاچه‌ها دوگانه یا چندگانه هستند و به فاصله‌ کمی در کنار هم قرار گرفته‌اند. این نوع دریاچه‌ها چشم‌اندازهای بی‌نظیری را ارائه می‌دهند که در کمتر جایی می‌توان مشابه آن را یافت. دریاچه دوگانه سیاه گاو از آنجایی که تنها دریاچه‌ی دوقلوی ایران است، موقعیتی بسیار ویژه دارد. این دریاچه از جاهای دیدنی ایلام به شمار می‌رود.



موقعیت جغرافیایی دریاچه دوقلو سیاه گاو

دریاچه‌‌ سیاه گاو که از جاهای دیدنی آبدانان در استان ایلام است، در ارتفاعات هشت کیلومتری سراب‌باغ شهرستان آبدانان قرار دارد و می‌توان گفت مهم‌ترین جاذبه‌ این منطقه محسوب می‌شود.

ویژگی‌های طبیعی دریاچه
سیاه گاو



دریاچه‌ دوقلوی سیاه گاو، آکواریومی طبیعی است که در منطقه‌ای کوهستانی و نسبتا مرتفع قرار دارد. این پدیده‌ طبیعی بسیار نادر، شامل دو دریاچه است که توسط کانالی با عرض حدود 8 متر و عمق 4 متر و در نهایت طولی برابر با 70 متر به همدیگر مرتبط شده‌اند که در هر ساعت حدود 240 متر مکعب آبدهی دارد. حداکثر قطر دریاچه‌ها 80 متر است ولی هر دو دریاچه‌ عمق‌های متفاوتی دارند. عمق دریاچه اول حداکثر 30 متر و عمق دریاچه دوم در عمیق‌ترین نقطه به 20 متر می‌رسد.

نکته‌ جذاب در مورد این دریاچه‌ها این است که آب آن‌ها بسیار زلال و شفاف است، به گونه‌ای که می‌توان تا عمق 30 متری آن‌ها را مشاهده کرد. آب دریاچه از طریق منایع زیرزمینی تامین می‌شود. از عمر این دریاچه‌ها هزاران سال می‌گذرد و متاسفانه بر اثر فرسایش روز به روز در حال کوچک‌تر شدن هستند.



از آنجایی که این دریاچه‌ها از نوع رودخانه‌ای هستند و آب آن‌ها به طور دائمی در حال حرکت و تازه شدن است می‌توان آن‌ها را در میان دریاچه‌های آب شیرین دسته‌بندی کرد. یکی از این دریاچه‌ها با اختلاف سطح اندکی (حدود 5 متر) که دارد در بالا دست و دیگری در پایین دست قرار دارد. می‌توان گفت دریاچه بالا دست به عنوان منبع پرکننده‌ دریاچه‌ پایین دست عمل می‌کند.



آب چشمه‌های زیرزمینی پس از پرکردن دریاچه اول از آبراه واسط بین دو دریاچه عبور کرده و دریاچه دوم را پر می‌کند. این آب بعد از پر شدن دریاچه پایین دست به رودخانه سیاه گاو می‌ریزد و زمین‌های اطراف را سیراب می‌کند. بنابراین، حیات در این ناحیه تا حد زیادی به این دریاچه‌ها وابسته است. چشمه‌های آب شیرین جوشانی که داخل دریاچه‌ها قرار دارند باعث وارد شدن املاح مختلف و گوگردی درون بستر آن‌ها می‌شوند. البته این چشمه‌ها تنها منبع تامین کننده آب دریاچه‌ها نیستند و آب باران هم در این امر سهم بسزایی دارد.



پوشش گیاهی و جانوری دریاچه
متوسط بارندگی در این ناحیه 340 میلی لیتر است. در اطراف دریاچه گیاهانی چون نی، بید، انجیر، گون، خارشتر، تمشک، ترشک و تنگرس رشد کرده‌اند. همچنین، اقلیم این دریاچه‌ها زیستگاه مناسبی برای  حیواناتی همچون گرگ، روباه معمولی، شغال، گراز، کفتار، خرگوش و تشی و پرندگانی مانند حواصیل خاکستری، اگرت بزرگ، عقاب دشتی، عقاب طلایی، زنبورخوار معمولی، آب چلیک تک زی، شبگرد معمولی و ماهی خورکِ ابلق فراهم کرده است.

وجه تسمیه نام دریاچه
بنا به گفته کارشناسان نام این دریاچه در واقع «سیاگ او» است که در زبان محلی معنی منطقه سیاه آب می‌دهد. از آنجایی که این دریاچه‌ها از نوع رودخانه‌ای هستند و در اثر قطع شدن مسیر آبکندها و پر شدن آن‌ها با آب، شکلی هلالی مانند شاخ گاو به خود گرفته‌اند و همچنین به دلیل وجود املاح فراوان که رنگ سیاه به دریاچه داده است، نام سیاه گاو به آن اطلاق می‌شود. البته بر اساس باورهای مردم بومی در گذشته‌های خیلی دور درون این دریاچه‌ها اسب آبی زندگی می‌کرد. از آنجایی که مردم آن زمان با این حیوان آشنایی نداشتند به آن گاو سیاه می‌گفتند که در گذر زمان به سیاه گاو تبدیل شد.

مسیر دسترسی
برای دیدن این دریاچه از نزدیک ابتدا به ایلام سفر کنید و سپس از آنجا به شهرستان دره شهر بروید. از این شهرستان مسیر خودتان را به سمت آبدانان ادامه داده و از آنجا به سوی مورموری حرکت کنید. بعد از رسیدن به سه راهی سراب نقلبه سمت چپ بروید. بعد از طی مسیر و عبور از روستای شوشه گل به یک پل خواهید رسید. از این پل باید حدود 500 متر مسیر را به صورت پیاده تا دریاچه طی کنید. از ایلام تا دریاچه باید حدود سه ساعت و نیم راه را طی کنید.



فعالیت‌ها و بهترین زمان سفر
این دریاچه‌ها بستر نسبتا مناسبی برای رشد ماهیان گوناگون است. بنابراین اگر به ماهیگیری علاقه‌مند هستید تجهیزات مورد نیاز را به همراه داشته باشید. بی شک می‌توان در تمام چهار فصل سال از بودن در اطراف این دریاچه و تماشای زیبایی‌های بی پایان آن لذت برد. اما بهترین زمان برای سفر اواخر زمستان و فصل بهار است که طبیعت رنگ و بویی نو و با طراوت دارد. لطفا هنگام سفر مراقب طبیعت باشید و از انداختن زباله در اطراف خودداری کنید.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

فرماندارشهرستان شوش : مقابله با اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر، خواست همگانی بوده و جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر، مطالبه بحق مردم است.

طرح مسکن متری به کجا ختم شد؟

خبر جدید از مرحله سوم فروش در سامانه یکپارچه خودرو

سایت وزارت علوم از دسترس خارج شد

امیرعبداللهیان: امکان بازگشت همه طرف‌ها به برجام دور از دسترس نیست

به زودی؛ الحاق اسکادران کوثر به نیروی هوایی ارتش

معرفی کتاب دزفول شهر دوستدار سالمند به قلم دکتر منصوره مهرگان ومسعود طالبی فر

زمان مسابقه امروز فرنگی کاران ایران در جهانی بلگراد/ محمدرضا گرایی وارد می شود

رایگان شدن متروی تهران از امروز برای دانشجویان و دانش‌آموزان

با این تکنیک های ساده انرژی اول صبح را بالا ببرید

وزیر علوم: قول می‌دهم امانتدار امینی برای دانشجویان باشیم

پیروزی النصر در ال‌کلاسیکوی عربستان با درخشش رونالدو و ستاره برزیلی

وطن، از بلگراد تا اسپیناس

فعالیت پدیده ال نینو در غرب آسیا

الواح هخامنشی استردادی از آمریکا کجا رفت؟

رادیو صبح ملت ویژه استان خوزستان منتشرشد

تازه‌ترین آمار بنگاه‌های مشمول معافیت بیمه‌ای

6 فرنگی‌کار ایران امروز جمعه در مسابقات قهرمانی 2023 جهان به میدان می‌روند.

مسابقات قهرمانی ژیمناستیک در دزفول برگزار شد

رادیو صبح ملت ویژه شهرستان دزفول منتشر شد

پویا نیک پور با «سکوت بی پایان» می آید

اسماعیلی: دولت فرهنگ و هنر را فقط در پایتخت نمی‌بیند

رئیسی در مراسم رژه نیروهای مسلح: نیروهای مسلح از تغییر ژئوپلیتیک منطقه جلوگیری‌ کردند/نباید هیچ گروه مسلحی در اطراف مرزها باشد

نمایش حماسه 8 مهر 59 به روی صحنه می رود

راه را عوضی رفته و اهداف را عوض کرده اید..

وزیر دفاع آذربایجان : عملیات قره باغ کوتاه و موفقیت آمیز بود

بادامچیان: اصلاح‌طلبان یک شهید هم در جنگ ندادند

یک آتش نشان در عملیات نجات ازچاه جان باخت

محصص: تیم ملی ایران نباید از نام حریف بترسد/ تفکرات قلعه‌نویی با کی‌روش فرق می‌کند

نظر ولیعهد سعودی درباره «موازنه قدرت در خاورمیانه»

ابتکار جدید شهرداری تهران؛ جوشکاری بین واگن زنان و مردان!

فلاحی: طرح مجلس برای تغییر در کنکور در سال 1403 اجرایی نمی‌شود

امکان استعلام ممنوع الخروجی با استفاده از کدملی

تکلیف بنزین در برنامه هفتم

پیش‌بینی بارش‌های قابل ملاحظه در 6 ماه دوم سال

واکنش سفارت ایران در عربستان به پیروزی «النصر» مقابل «پرسپولیس»

رئیسی در دیدار ایرانیان مقیم آمریکا مطرح کرد: ماموریت به وزارت خارجه برای رفع موانع فعالیت اقتصادی ایرانیان مقیم خارج در داخل کشور

معاون مالی و اقتصادی شهرداری اهواز عنوان کرد صدور رای تحویل کارگاه‌های متروی اهواز از کیسون/ پیش‌بینی تامین 200 اتوبوس و میدل‌باس

صدور سند مشاع برای واحدهای 25 متری! / معمای تفکیک سند مسکن اقتصادی قابل حل است؟

آرش میراحمدی - بازیگر برنامه‌های طنز تلویزیون درگذشت.

موافقت مجلس با تعویق تاثیر قطعی معدل در کنکور تا سال 1406

کشتیِ آزاد ایران دوم جهان شد

یک مسئول: 38 گونه از مهره‌داران آذربایجان‌غربی در معرض تهدید است

اردوغان: بر اکثر موانع در روابط خود با واشنگتن غلبه کرده‌ایم/ به کمک اتحادیه اروپا نیاز نداریم

پیام عربستان به رژیم صهیونیستی درباره مناقشه فلسطین

رایزنی باقری با دو دیپلمات ارشد عمانی و قطری در مورد توافق اخیر ایران و آمریکا

آلمان از بسته کمکی جدید 400 میلیون یورویی به اوکراین خبر داد

تسهیل تکلیف مودیان در اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان/ دستگاه کارت خوان به مثابه پایانه فروشگاهی

ابر ستاره در ایران؛ کریس تهران را بهم ریخت!

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان خبر داد اعزام 2 تیم ارزیاب به محل حادثه انفجار گاز در شادگان/شهروندان از حضور در محل حادثه خودداری کنند