بزرگنمایی:
به گزارش خبرنگار صبح ملت، جلسه کمیسیون بانوان شورای اسلامی شهرستان دزفول روز یکشنبه با حضور زهرا آدینه و با موضوعیت بانوان شاغل کشاورزی که در محل سالن جلسات این اداره برگزار شد گفت: این نشست بر اساس تاکید دین مبین اسلام برای دفاع از حقوق زنان برگزار شده تا مسائل و مشکلات بانوان گارگر بررسی و پیگیری شود.
زهرا آدینه افزود: بانوان کارگر کشاورزی در فصل های سرد و گرم دزفول در زمین های کشاورزی کار میکنند و دچار بیماری های متعدد میشوند که برخی از آنها سرپرست خانوار اند و مجبور به اشتغال در این شرایط هستند.
وی عنوان: انجمن صنفی بانوان کارگر کشاورز از 5 عضو تشکیل شده است تا اقداماتی در خصوص مسائل و مشکلات آنها صورت گیرد.
رقیه بهرامی یکی از اعضای انجمن صنفی بانوان کارگر کشاورزی گفت: طی جلسات متعددی که با مسئولین شهرستان برگزار کردیم قول های مساعدی دادند که اکنون منتظر عملی شدن آنهاهستیم.
وی ادامه داد: زنان کارگر برای امرار معاش مجبورند از منزل خارج شده و کار کنند و فرزندان خود را تنها بگذارند که همین آسیب های فراوانی را در پی دارد.
بهرامی عنوان کرد: از عمده مشکلات انجمن صنفی بانوان کارگر کشاورزی نداشتن بیمه و مکان مناسب است که امیدواریم این مطالبات ما پیگیری شود.
از دیگر بانوان این انجمن صنفی گفت: یکی دیگر از مشکلات عمده بانوان رفت و آمد کارگران با وسیله های در شرایط آب و هوایی مختلف است.
مریم جلالی نماینده بیمه تامین اجتماعی نیز عنوان کرد: طبق قانون زنان نمی توانند به عنوان کارگر بیمه شوند در حالی که مردان کارگر کشاورز می توانند بیمه شوند.
جلالی در ادامه افزود: زنان کارگر می توانند بیمه زنان خانه دار را برای خود پیگیری کنند و زنان سرپرست تحت پوشش کمیته امداد از بیمه سرپرست خانوار استفاده کنند.
علی علینژاد دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان دزفول نیز بیان کرد: انجمن های صنفی بر اساس اصل 26 قانون اساسی ماده 131 قانون کار وظیفه پیگیری مطالبات صنفی را دارند.
علینژاد گفت: زنان کشاورز هم پای مردان کار میکنند ولی حقوق آنها نسبت به مردان 60 درصد است زیرا زنان تاوان هزینه های تولید در بخش کشاورزی را میدهند.
دبیر اجرایی خانه کارگر افزود: از عمده مشکلات آنها نداشتن هیچگونه بیمه اجتماعی یا تامین اجتماعی، نداشتن امنیت و مدرک شغلی، نداشتن سرویس ایاب ذهاب در شأن این بانوان، پاسخگو نبودن کارفرما و مالکان کشاورزی نسبت به اتفاقات و حوادثی که در محل کار برای آنها رخ میدهد و به تازگی ورود اتباع بیگانه به بخش کشاورزی و نداشتن امکانات جهت تسهیلات ، وام های قرض الحسنه و نداشتن کار گروهی جهت تعیین دستمزد که این ها بخشی از مشکلات زنان کارگر کشاورز هستند و باید به آنها پرداخته شود.
علینژاد تصریح کرد: دولت در هیچ جایی تعریف نکرده است که زنان کارگر می توانند بیمه شوند ولی از بیمه اجتماعی و زنان خانهدار می توانند استفاده کنند.
خبرنگار: ساناز بهمنی