در گفتگو با عبدالکریم پاک سیرت مدرس موسیقی عنوان شد:
بدعت نوظهور اجرای موسیقی زنده در مراسم ختم
شنبه 28 خرداد 1401 - 19:36:35
پایگاه خبری صبح ملت
گفت و گو /

[  پاک سیرت : ذات موسیقی ارتباط با مبداء و ایجاد صلح برای زیباتر کردن زندگی است.]

مدتی است که شاهد اجرای موسیقی زنده توسط گروه های موسیقی در مراسم ختم و بر سر مزار متوفیان هستیم. تا کنون شاهد اجرای گروه های موسیقی سنتی بودیم که به تازگی اجرای موسیقی پاپ هم می رود که بر بابی که باز شده افزوده شود. اجرایی که برخی نام کنسرت موسیقی در مراسم ختم بر آن نهاده اند.
  عبدالکریم پاک سیرت 
موسیقیدان، پژوهشگر، و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار صبح ملت ضمن اشاره به این معضل بیان 
داشتند ، اینگونه برنامه ها ی من درآوردی و بی سابقه و بی ریشه ،  نمایانگر افول  ارزشهای فرهنگی و اعتقادی در جامعه ای سرخورده و 
ناکام است، که نخبگان و مسئولان فرهنگی آن نتوانسته اند برای حل  تضادها و تعارضات معنوی و مادی بوجود آمده درمیان جامعه انسانی 
خود ،راهکارهایی آرامش بخش وآموزه هایی اقناع کنند ارائه دهند.

پاک سیرت همچنین افزودند،
در لائیک ترین  وسکولارترین جوامع و نظامهای حکومتی دنیا نیز، این کشیش ها و مردان روحانی و دینی و مشایعت کنندگان هستند که درهنگام تشییع و بخاک سپردن برای آمرزش از دست رفتگان از کتب مقدس خود استفاده کرده و متوفی را با دعا و ذکر و تقاضای آمرزش ازجانب پروردگار بدرقه می نمایند.

این پژوهشگر و مدرس موسیقی آنگاه با توجه به معضلی که بنظر می رسد متولیان و‌مسئولین فرهنگی کشور از کنارش گذشته و در رابطه با آن چاره اندیشی نکرده اند می افزاید:
حال  باید دید در این کشور چه روی داده است که با اکثریت بیش از90 درصد مردم موحد و مسلمان و پیروان ادیان ابراهیمی شاهد این بدعت های مضحک و بی ریشه هستیم ؟!!
 پاک سیرت مشکلات اقتصادی و سیاسی  و دیگر معضلات دامنگیر اجتماعی را از جمله دلایلی می دانند که باعث غفلت مسئولین و یا چشم برهم گذاردن  بر این بدعت های نوظهور و بی سابقه درکشورمان گردیده است.
این مدرس موسیقی کشورمان  در ادامه با اشاره به بدعتهایی که در سالهای اخیر در مداحی ها شاهد هستیم گفتند : همانگونه که مسئولین فرهنگی نظارتی برکار بعضی از مداحان که پیوسته سعی بربدعت و اضافه کردن و پیرایه بستن بر ایام معدود ومشخص عزاداریهای مرسوم و اصیل دارند؛  نمی نمایند ، از بروز و ظهور این شوهای غیر فرهنگی  وغیر ملی نیز بی خبرند . 

این استاد موسیقی با اشاره به  فلسفه ی ذاتی موسیقی بیان داشتند:
فلسفه ذاتی موسیقی از ابتدای پیدایش، ارتباط بامبداء و ایجاد صلح و آرامش و عشق و امید برای زیباترکردن زندگی بوده  است،  و از دیرباز بعنوان هنری که در  دور زندگی انسان ( ازتولد تا مرگ ) نقشی پررنگ و غیر قابل انکار بر عهده داشته است مد نظر انسان  قرار داشته و دارد.
 شاهد این مدعا سخنان تاریخ نگاران کهن جهان ازجمله"  هرودوت"  و" گزنفون"  است  که در این خصوص بوضوح قلم فرسایی نموده اند. 

پاک سیرت در ادامه ضمن اشاره  به 
موسیقی اصیل اقوام ایرانی بیان داشتند ، 
اکنون نیز در بین اقوام و خرده فرهنگ ها ،دراقصی نقاط کشور ازجمله بختیاربها و لرستانی ها و کردها و لک ها و حتی بعضی شهرها که توانسته اند سیر اصالت فرهنگی خویش را استمرار ببخشند ، از موسیقی در ژانرکاملا اصیل و اسطوره ای خود ؛ در هنگام تشییع جنازه ها استفاده می شود،  ولی  با زبان و بیانی کاملا اصیل و ملموس  که از بطن همان فرهنگ ، جامعه و قومیت برخاسته است ،
 که البته  درکنار آن شاهد اجرای مراسم مذهبی ، قرائت کتب آسمانی و ذکر و نیایش و تقاضای بخشش و غفران برای متوفی و دعا برای صبر وطول عمربازماندگان وتنبه و بیدارباشی برای شرکت کنندگان  درتشییع هستیم که  بسیارمتجانستر و پذیرفته تراست .

عبدالکریم پاک سیرت پژوهشگر موسیقی در پایان اظهار امیدواری نمودند تا  مردم ما پیش از پذیرش و عادت دادن خویش به اینگونه پدیده های نوظهور و غیرفرهنگی_ گوشه چشمی به اصالت  
ها، رسومات  و ارزش های ریشه دار، پخته و متعادل خویش داشته باشند چرا که هرجامعه ای به مدد داشته های فرهنگی خویش زنده است ./ انتهای پیام

خبرنگار: مریم مفتوح 
صبح ملت 401/3/28

http://dezfoolnews.ir/fa/News/97017/بدعت-نوظهور-اجرای-موسیقی-زنده-در-مراسم-ختم
بستن   چاپ