چگونگی راه اندازی برند شخصی
سید محمدرضا حسینی علی آباد1 و محمد رشیدپور2
1 دکتری مدیریت کسب و کار، مدرس دانشگاه و کارآفرین
2 مشاور مالی و مالیاتی
پیش از اینکه به بحث اصلی بپردازیم، یک مثال از برند شخصی زده می شود. فرض کنید یک دبیر مدرسه عملکرد و کارایی منحصر به فرد و فوق العاده ای دارد. به حدی که دانش آموزان و خانواده ی آن ها از این معلم از تمامی جوانب و جهات راضی هستند. به همین جهت امکان دارد به این معلم درخواست تشکیل کلاس خصوصی دهند. رفته رفته این معلم شهرت بیشتری کسب می نماید، به حدی که ممکن است بیشتر خانواده به خاطر این معلم، فرزند شان را در مدرسه ای که این معلم تدریس می کند، ثبت نام نمایند. این یعنی جایگاه و اهمیت برند شخصی این معلم از برند مدرسه مهم تر و بیشتر است. برند شخصی یعنی فردی که شخصا معروف و محبوب است و شهرت دارد و به سازمان و شرکت و ارگان خاصی وصل و مربوط نیست.
امروزه به لطف شبکه های اجتماعی، اینترنت، سایت شخصی و ... ساخت برند شخصی را میسر نموده است.
شهرت برند سازی شخصی با تبلیغات بدست نمی آید، بلکه افراد از طریق کار و شغل و مهارت شان شناخته می شود. وجود اینترنت، شبکه های اجتماعی، وب سایت شخصی و انواع شرکت دیجیتال مارکتینگ کار را برای برندسازی شخصی راحت نموده است.
اصلا چرا بایستی پرسونال برندینگ بسازیم؟
ایجاد برند شخصی به ما کمک می کند تا هویت و مهارت خود را به دیگران به نمایش بگذاریم. از این رو با توسعه و گسترش برند تجاری شخصی می توانیم مشتریان کثیر داشته باشیم و همچنین اعتبار بیشتری هم در نزد آن ها داریم. که امروزه به لطف اینترنت، برند شخصی عاجل و آنی رشد و توسعه می باید. زیرا هنگامی که دیگران در مورد شما می شنوند، بدون فاصله با یک جستجوی ساده در گوگل و شبکه های اجتماعی به سهولت می توانند شما را بیابند و با شما آشنا شوند.
حال چگونگی مراحل ساخت پرسونال برندینگ:
1. معلوم کنید شما چه کسی هستید، به چه چیزی علاقه مندید و دقیقا می خواهید چکار کنید.
نخستین و اصلی ترین مورد برای ایجاد و راه اندازی برند شخصی، علاقه است. برند شما بایستی انعکاس علایق و شخصیت شما باشد. پیش از ایجاد برندینگ، مشخص نمایید دقیقا می خواهید چکار انجام دهید و برند شما بیانگر چه خصوصیات و ویژگی هایی است. به طور مثال چنانچه می خواهید سخنران خبره شوید، بایستی مهارت های خود را در این زمینه افزایش دهید و مدام آموزش ببینید. و خود را نشان دهید.
نکته قابل توجه این است که در همان ابتدای کار برنامه ریزی داشته باشید و برای هر مرحله از کارتان و رشد تان حتما برنامه داشته باشید.
2. حضور در شبکه های اجتماعی
حضور در شبکه های اجتماعی اهمیت بسزایی دارد. بهتر است در شبکه های اجتماعی که به کسب و کار و حرفه شما ارتباط نزدیک تری دارد، حضور یابید و فعالیت داشته باشید. سعی کنید علاقه مندی های خود را در شبکه های اجتماعی به مخاطبان به اشتراک بگذارید.
3. ارائه ارزش پیشنهادی منحصر به فرد
همین که نسبت به هم صنف تان متفاوت باشید، این خود یک ارزش پیشنهادی ارائه داده اید. افراد بایستی یک دلیل داشته باشند تا شما را دنبال نمایند و از شخصیت تان چیز خاصی بدست آورند. چنانچه مشابه میلیون ها نفر دیگر باشید، طبعا مخاطبان دلیلی ندارند شما را دنبال کنند. اینجا هست که ارزش پیشنهادی منحصر به فرد شما وارد عمل می گردد. شما چیزی ارائه می دهید که بقیه نمی توانند و همین امر موجب تمایز شما می شود و مخاطبان به شما علاقه مند می شوند.
4. داشتن هدف و برنامه ریزی
اگر دقت کنید هر برند معروف و بزرگی با داشتن هدف و برنامه ریزی اصولی و دقیق به موفقیت ها رسیده است. برای خلق برند، بایستی برنامه ریزی نمود، اهداف آن را تعیین کرد و همچنین مسیر رسیدن به اهداف را بایستی ترسیم نمود.
اگر به برخی از بلاگر ها و افراد مشهور که در شبکه های اجتماعی و فضای اینترنت فعالیت می کنند، نگاه کنید، می توانید مسیری که ان ها طی نمودند را نگاه کنید. کارهایی که می کنند، نظمی که دارند، برنامه ای که برای هر مناسبت دارند و اهدافی که مشخص می کنند و ... دقت تمامی این موارد به شما در جهت رشد و پیشرفت کمک می کند.
5. داستان سرایی کنید
یکی از مراحل مهم و حساس در برندسازی شخصی، داستان سرایی است. هر فردی در زندگی خود اتفاقات، حوادث و ماجراهای منحصر به فردی دارد و طبیعتا یکی از طرایق مفید و موثر در جهت ایجاد برند شخصی، روایت این داستان و اتفاقات است. شما می توانید بگویید چه کسی هستید و چه کاری را انجام می دهید. نکته ی قابل تامل این است که این توصیفات بایستی به شکل و شمایل متفاوتی بیان گردد و وجه تمایز داشته باشد.
6. شناسایی مخاطب
خیلی از مردم می پندارند که در برند سازی بایستی نظر همه را جلب نمود. در حالی که این طور نیست. تعیین و مشخص نمودن مخاطب اهمیت زیادی دارد. لذا بایستی اطلاعات دقیق اعم از سن، جنسیت، علایق، شغل و ... مخاطب را شناسایی نمایید؛ و متناسب با آن محتوا تولید کنید، محصولات خود را معرفی کنید و طوری خود را نشان دهید تا افراد با این ویژگی ها به سمت شما و برند شما بیایند.

7. توسعه استراتژی محتوا
خیلی از افرادی که برند شخصی خود را در هر حوزه ای می سازند، محتوای رایگان در اختیار افراد قرار می دهند که بسیاری از مردم می پندارند که ارائه محتوای رایگان یک اشتباه محض است! و اگر ما همه آنچه را که داریم به صورت رایگان در اختیار همه قرار دهیم، پس چگونه پول در بیاوریم؟ در این باب چند راهکار وجود دارد:
- اول اینکه شما می توانید با ارائه محتوای رایگان شروع کنید و پس از آن رفته رفته محتواهای کامل تر و غنی تر را در بسته های آموزشی به فروش برسانید.
- از طریق تبلیغات در پیج خودتان می توانید پول در بیاورید.
- وبینار و سمینارهای پولی برگزار کنید.
شایان ذکر است با اشتراک گذاشتن محتوای خود در پلتفرم های گوناگون، این فرصت را به شما می دهد تا برند خود را هر چه زودتر و سریع تر بسازید.